En dat is vier: Elia breidt reünie WK-finalisten in Eredivisie verder uit

Reacties

Met de komst van Eljero Elia naar FC Utrecht is de terugkeer van de vierde finalist van het WK 2010 in de Eredivisie een feit. De 33-jarige aanvaller volgt immers het voorbeeld van Maarten Stekelenburg, Arjen Robben en Gegory van der Wiel.

En dat is vier: Elia breidt reünie WK-finalisten in Eredivisie verder uit
© Pro Shots

Waar dat drietal een basisplaats had tijdens de na verlenging verloren WK-finale tegen Spanje, kwam Elia op 11 juli 2010 als invaller binnen de lijnen. De toen pas 23 jaar oude aanvaller van Hamburger SV verving Dirk Kuijt in de 71ste minuut en is daarmee een van de veertien spelers die op die historische avond in Johannesburg namens Nederland in actie kwamen in het Soccer City Stadium (Klaas Jan Huntelaar hoort daar niet bij).

En vier van hen zijn komend seizoen dus te bewonderen in de Eredivisie. Stekelenburg (37) keerde onlangs immers na negen jaar terug bij Ajax, waar hij in principe de stand-in zal zijn van Andre Onana (mits de Kameroener niet vertrekt). Robben (36) werkt een jaar na zijn afscheid bij Bayern München aan een comeback bij FC Groningen en Van der Wiel (32) traint sinds kort mee bij RKC Waalwijk na een jaar zonder club te hebben gezeten.

Zo staat de teller op het aantal in de Eredivisie teruggekeerde WK-finalisten dit seizoen al op vier en in totaal zelfs op tien. Edson Braafheid, Mark van Bommel, Joris Mathijsen, John Heitinga, Kuijt, Robin van Persie en ook Elia maakten namelijk eerder al de opwachting op de Nederlandse velden. Alleen Nigel de Jong, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart keerden niet terug. Giovanni van Bronckhorst stopte na de WK-finale.

Eredivisie met Elia, Robben en Van der Wiel: de nieuwe seniorencompetitie?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.