Emery: 'Vereerd en gelukkig met PSG'

Reacties

Unai Emery krijgt bij Paris Saint-Germain een pittige klus om succes te combineren met spectaculair voetbal. De Spaanse trainer staat te trappelen de 'mooie ambities' te realiseren.

Emery: 'Vereerd en gelukkig met PSG'

Met het tekenen van zijn tweejarige verbintenis bij PSG is Emery begonnen aan zijn tweede buitenlandse avontuur als trainer. Zijn eerste kennismaking met een club buiten Spanje was geen succes. In 2012 nam Spartak Moskou binnen een half jaar alweer afscheid van Emery.

In Parijs krijgt hij te maken met hoge verwachtingen die gepaard gaan met wat de Franse kampioen 'een nieuwe ambitieuze cyclus' noemt. Vijf jaar na hun entree willen de Qatarese investeerders internationale successen. 'Unai brengt zijn ervaring, zijn passie, zijn sterke managementkwaliteiten en zijn menselijke kwaliteiten', zegt voorzitter Nasser Al-Khelaifi.

De preses heeft vertrouwen in Emery als opvolger van Laurent Blanc, die PSG in eigen land onaantastbaar maakte maar de club in Europa niet naar de top kon loodsen. 'Hij heeft bewezen dat hij het beste uit een ploeg haalt. Ik ben ervan overtuigd dat onze fans zullen houden van het spectaculaire spel dat onze ploeg gaat spelen onder Unai.'

De Spanjaard zelf prijst zich gelukkig met het dienstverband met PSG, dat een optie heeft voor een derde seizoen. 'Deze club is de afgelopen seizoenen een van de grootste clubs in Europa geworden. Ik ben zowel vereerd als gelukkig om te helpen de mooie ambities te realiseren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.