Emanuelson zet krabbel onder contract bij AS Roma

Reacties

Urby Emanuelson is nu ook officieel ploeggenoot van Kevin Strootman. De linkerflankspeler tekende vrijdag een contract bij AS Roma, dat hem voor minimaal een jaar aan de club verbindt. In de verbintenis is een optie voor nog twee seizoenen opgenomen.

Emanuelson zet krabbel onder contract bij AS Roma

'Trots bekend te kunnen maken dat ik net mijn transfer naar AS Roma heb afgerond', zei Emanuelson op zijn website. 'ik kan niet wachten op mijn eerste wedstrijd voor deze mooie club.'

De oud-Ajacied was op een dood spoor beland bij AC Milan. Daar kreeg hij dit seizoen geen nieuw contract aangeboden, waardoor hij transfervrij kon switchen van club. In de tussentijd speelde de 28-jarige linkspoot nog een jaar op huurbasis bij Fulham, waardoor Roma zijn vierde werkgever in het betaald voetbal wordt.

Linksback
Emanuelson komt voor meerdere posities in aanmerking. Maandag trok AS Roma ook al Ashley Cole aan. Hij is linksback, de positie waar de Nederlander ook goed uit de voeten kan. De 33-jarige Engelsman kwam transfervrij over van Chelsea.

Roma eindigde het vorige seizoen als tweede in de Serie A en heeft zich daarmee gekwalificeerd voor de Champions League. Daarom zijn de Romeinen druk op zoek naar versterkingen. Deze week werd naast Cole ook de Turkse middenvelder Salih Ucan aangetrokken.          

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.