Emanuelson op weg ploeggenoot Strootman te worden

Reacties

Urby Emanuelson is op weg naar AS Roma. De verwachting is dat de 28-jarige vleugelspeler spoedig een verbintenis ondertekent bij de club waar ook Kevin Strootman sinds vorige zomer onder contract staat.

Emanuelson op weg ploeggenoot Strootman te worden

Emanuelson vertrok drieënhalf jaar geleden al naar Italië in de hoop bij AC Milan te slagen. In San Siro groeide de ex-Ajacied echter nooit uit tot onbetwiste basisspeler. Afgelopen jaargang leek hij onder trainer Clarence Seedorf heel even de vaste linksback van de Rossoneri te worden, maar uiteindelijk verloor hij de concurrentiestrijd van Kevin Constant.

Het contract van Emanuelson werd deze zomer dan ook niet verlengd, waardoor Roma de zeventienvoudige international transfervrij kan inlijven. De kans dat Emanuelson ook in Rome linksback gaat spelen, lijkt uiterst klein. Met Ashley Cole staan de Giallorossi op het punt al een gelouterde vleugelverdediger aan te trekken. De Engelsman arriveerde maandag in Rome.

Met Cole en Emanuelson komt het aantal transfervrije versterkingen van Roma alweer op drie te staan. Eerder maakte ook Seydou Keita al de gang naar het Stadio Olimpico. Met de Malineese middenvelder haalde trainer Rudi Garcia een ervaren alternatief voor Strootman in huis, die bij de start van het nieuwe seizoen nog niet speelklaar zal zijn.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.