Ashley Cole voor twee jaar naar AS Roma

Reacties

Kevin Strootman heeft er een nieuwe ploeggenoot bij. Ashley Cole tekende maandag een tweejarig contract bij AS Roma. De linksback werd transfervrij opgepikt bij Chelsea, waar zijn contract was afgelopen.

Ashley Cole voor twee jaar naar AS Roma

De linksbenige verdediger behoorde deze zomer niet tot de definitieve WK-selectie van Engeland. Bondscoach Roy Hodgson gaf de voorkeur aan Luke Shaw en Leighton Baines voor de linksbackpositie. Cole beëindigde na deze teleurstelling per direct zijn interlandcarrière, die 107 duels voor het nationale team behelsde.

Cole begon zijn loopbaan als jeugdspeler bij Arsenal. Op achttienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor de Gunners. In 2006 koos hij voor een overstap naar Chelsea; in de tussentijd werd hij als huurling nog bij Crystal Palace gestald. De  33-jarige Engelsman gaat nu het avontuur in Rome aan, waar hij ploeggenoot wordt van Kevin Strootman.

Misschien komt Urby Emanuelson daar nog bij. De verwachting is dat de 28-jarige vleugelspeler spoedig een verbintenis ondertekent in Rome. De zeventienvoudige international is transfervrij, nadat AC Milan zijn contract deze zomer niet wilde verlengen.          

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.