Emanuelson nieuwe naam in ziekenboeg AC Milan

Reacties

Urby Emanuelson is niet opgenomen in de wedstrijdselectie van AC Milan voor het duel met Bologna van vrijdagavond. De linksback kampt met een enkelblessure. Daarmee is hij de volgende naam in de ziekenboeg van de ploeg van trainer Clarence Seedorf.

Emanuelson nieuwe naam in ziekenboeg AC Milan

'Maar Urby zou normaal gesproken fit zijn voor de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid op woensdag', vertelde Seedorf op de persconferentie. Emanuelson voegt zich bij een ziekenboek met Robinho, Daniel Bonera, Valter Birsa, Matías Silvestre, Bryan Cristante en Stephan El Shaarawy.

Bonera en Robinho zijn net als Emanuelson nieuw in het lijstje geblesseerde spelers. 'Bonera is een twijfelgeval voor het duel met Atlético. Zijn situatie bekijken we tegen die tijd. Robinho ligt er ruim een week uit', aldus Seedorf. El Shaarawy ligt er al langere tijd uit met een voetblessure. Volgende maand reist hij opnieuw af naar Nederland om te kijken of hij de trainingen mag hervatten. Tegenover het slechte nieuws staat dat Seedorf verdediger Cristian Zapata terug ziet keren in de selectie na blessureleed.

Thuis tegen Bologna moet Milan de 3-1 nederlaag tegen Napoli zien weg te spoelen. 'Bologna is een sterk team, dat veel respect verdient. Ze wonnen op bezoek bij Torino. We moeten letten op hun krachten, het is een sterk georganiseerd team', aldus Seedorf over de aankomende tegenstander.

Seedorf is tevreden over de voortgang van zijn ploeg sinds zijn komst. 'Ik ben optimistisch over de toekomst, maar het zal wat tijd kosten om alles op de juiste plaats te krijgen, want we moeten nog hard gaan werken. Ik weet wat we moeten doen, want we zijn zelf onze grootste criticasters', vertelde de coach die tegen Napoli zijn ongeslagen Serie A-status kwijtraakte. Milan staat op de elfde plaats.

'Het team moet opnieuw dingen gaan verbeteren. Ik wil daarmee niet de vorige coach bekritiseren. Maar we moeten nog werken aan zowel fysieke als mentale aspecten van het spelletje. Dat moeten we samen doen, zo slim en snel mogelijk. We willen de volgende wedstrijd winnen met overtuigend voetbal. De spelers zijn niet gedemotiveerd door de laatste nederlaag. Ik heb bij het team juist een sterke wil gezien om zich te verbeteren', besloot hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.