Elia zet met Werder grote stap richting lijfsbehoud

Werder Bremen boekte zondag een cruciale 1-2 overwinning bij directe concurrent Hannover 96. Eljero Elia begon voor het eerst sinds 8 februari in de basis van Werder en was direct van groot belang.

Hannover kwam op slag van rust op voorsprong door een doelpunt van Szabolcs Huszti, uit een vrije trap. Elia was in de 53ste minuut de architect voor de gelijkmaker van Werder. Hij rukte op aan de linkerflank en zette voor op Franco di Santo, die van dichtbij afrondde. Tegen de verwachting in werd het zelfs nog 1-2; in de slotminuten nam Sebastian Prödl met een kopbal de winnende goal voor zijn rekening.

Door de zege zet Werder een grote stap richting lijfsbehoud. De club uit Noord-Duitsland slaat een gat van acht punten met aartsrivaal Hamburger SV, dat onder de degradatiestreep staat. Hannover moet nog wel achteromkijken, want het heeft een voorsprong van slechts vijf punten op HSV.