Schalke houdt stand in Dortmund, Elia onderuit

Voor Klaas-Jan Huntelaar was er weinig eer te behalen in de derby tegen Borussia Dortmund, al was het resultaat voor Schalke 04 positief.

Borussia Dortmund – Schalke 04 0-0
Schalke 04 kon weinig uitrichten in het hol van de leeuw. Niet spits Klaas-Jan Huntelaar (foto) maar doelman Ralf Fährmann was de grote man bij Die Königsblauen, die bij een zege Borussia Dortmund van de tweede plaats hadden gestoten. Maar in Signal Iduna Park was dat succes nimmer echt im frage.

Borussia Dortmund was de bovenliggende partij in de Kohlenpott-derby. Maar de ploeg van trainer Jürgen Klopp liet na het overwicht om te zetten in doelpunten. Onder anderen Roberto Lewandowski stuitte op Fährmann, die een te grote sta in de weg was voor de thuisploeg.

Met het resultaat heeft Borussia Dortmund de aanval op de tweede plaats afgeslagen. Maar BVB zal toch geen onverdeeld goed gevoel hebben overgehouden aan de derby. Schalke 04 blijft immers slechts één punt verwijderd van de tweede plaats in de Bundesliga.

Werder Bremen – VfL Wolfsburg 1-3
Eljero Elia maakte bij de start van de tweede helft zijn entree bij Werder Bremen. De aanvaller moest helpen de opgelopen schade te repareren. VfL Wolfsburg, dat aantrad zonder de geblesseerde Bas Dost, dankte de voordelige marge na 45 minuten aan een spectaculair begin.

Door goals van Junior Malanda en Ivan Perisic stond er na elf minuten al een 0-2 stand op het scorebord. De aansluitingstreffer van Sebastian Prödl na zeventien minuten bood hoop voor het zwak acterende Werder, dat in de tweede helft met Elia in de gelederen een derde Wolfsburg-treffer moest incasseren. De goal van Maximilian Arnold bezegelde in de tachtigste minuut het lot van de thuisploeg.

Werder Bremen is door het verlies allerminst verlost van degradatiezorgen. VfL Wolfsburg daarentegen onderstreepte met het succes de Europese aspiraties.