Elia wel, Kongolo niet inzetbaar voor Feyenoord in Klassieker

Reacties

Eljero Elia kan zondag in actie komen in De Klassieker. In tegenstelling tot de aanvaller zijn Terence Kongolo en Bilal Basaçikoglu niet inzetbaar voor Feyenoord in de kraker tegen Ajax.

Elia wel, Kongolo niet inzetbaar voor Feyenoord in Klassieker
Klik op de afbeelding voor de graphic.
Klik op de afbeelding voor de graphic.

Elia kampte eerder deze week nog met enkel- en kuitklachten, waardoor hij donderdag pas aansloot bij de groepstraining van de Rotterdammers. Op het perspraatje in aanloop naar het cruciale duel meldde Giovanni van Bronckhorst dat Elia zondag (aftrap 14.30 uur) ook gelijk inzetbaar is. 'Hij heeft voluit meegetraind en dat ziet er goed uit', zei de trainer. Het is aannemelijk dat Elia op de bank begint.

Kongolo en Basaçikoglu zullen wel moeten toekijken in de Arena. Laatstgenoemde ondervindt nog te veel hinder van enkelklachten, terwijl de verdediger nog herstelt van een bovenbeenblessure. Rick Karsdorp en Nicolai Jørgensen kunnen zondag gewoon spelen. 
Zij zijn op tijd hersteld van liesklachten die ze opliepen in de interlandperiode.

Donderdag werd bekend dat Feyenoord niet kan beschikken over Tonny Vilhena, die twee wedstrijden ontbreekt vanwege zijn elleboogstoot aan het adres van Mathias Pogba in het duel met Sparta Rotterdam. 'Het is jammer dat Tonny er niet bij kan zijn', zei Van Bronckhorst. 'Voor Tonny is de afgelopen periode anders geweest dan normaal. Er is veel op hem afgekomen, dat doet wat met je.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.