Dolberg nog steeds vraagteken: 'Maar we gaan niet gokken'

Reacties

Het is nog altijd onduidelijk of Kasper Dolberg in actie kan komen voor Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord. De Deense spits deed vrijdag niet mee aan de voorlaatste groepstraining in aanloop naar de kraker van zondag in De Arena (14.30 uur).

Dolberg nog steeds vraagteken: 'Maar we gaan niet gokken'

Dolberg kampt met een liesblessure die hem op 19 maart in de uitwedstrijd tegen Excelsior (1-1) al aan de kant hield. De negentienjarige spits moest zich desondanks melden bij Denemarken voor het WK-kwalificatieduel met Roemenië. Zijn kwetsuur werd niet beter bij de nationale ploeg en Dolberg keerde vorige week uiteindelijk met 39 graden koorts terug naar Ajax.

Klik op de afbeelding voor de graphic.
Klik op de afbeelding voor de graphic.

Dolberg liet zich vrijdag wel zien op De Toekomst, maar trainde apart van de groep. De spits heeft met dertien competitietreffers dit seizoen de meeste doelpunten gemaakt voor Ajax in de Eredivisie. Enkele weken geleden tegen Excelsior nam Bertrand Traoré zijn plek in de spitspositie in.

Ajax werkt zaterdag de laatste training af voor de Klassieker, die zondag onder leiding staat van scheidsrechter Björn Kuipers.

Bosz
Ajax-coach Peter Bosz wil de deur voor Dolberg nog niet dichtgooien. 'Het gaat beter met Kasper, maar we zijn hem wel twee weken kwijt geweest. We gaan kijken of hij morgen mee kan trainen. Dat is wel een vereiste. Als hij er niet bij is lossen we het wel op, want ik stel er wel elf op. hoe we het oplossen? Dat ga ik niet vertellen', aldus Bosz vrijdag tijdens de persconferentie.

'Het is een blessure waarvan de medische staf tegen mij zegt: "van dag tot dag bekijken"', vervolgde Bosz. 'Kasper is in korte tijd een heel belangrijke speler voor ons geworden. We hebben het moeilijk als hij niet meespeelt. Maar we gaan niet met hem gokken. Daar is de wedstrijd te belangrijk voor. Straks valt hij na vijf minuten uit…'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.