Elia 'goed kapot' van mislopen WK

Reacties

Eljero Elia had het WK eigenlijk al uit zijn hoofd gezet, totdat een paar weken geleden assistent-bondscoach Patrick Kluivert ineens aan de lijn hing. Het telefoontje bood de dribbelaar van Werder Bremen nieuwe hoop, waardoor het uiteindelijk toch missen van het WK alleen maar harder aankwam.

Elia 'goed kapot' van mislopen WK

'Ik dacht eigenlijk wel voor het eerste trainingskamp geselecteerd te worden', aldus Elia (28 caps) tegen Helden Online. 'Toen dat niet gebeurde, hoopte ik op de tweede selectie, toen de buitenlandse spelers erbij kwamen. Maar helaas, de telefoon ging niet. En nee, daarna heb ik ook niets meer gehoord. Zo gaat het nu eenmaal.'

Elia (27), die vier jaar geleden van de partij was op het WK in Zuid-Afrika, had gezien zijn goede vorm nu weer op een plekje in de voorlopige selectie gehoopt. 'Kluivert zei dat ik goed bezig was en deze lijn vast moest houden. Ik stond op de radar om een plekje in de voorselectie te krijgen', herinnert de ex-speler van FC Twente, Juventus en Hamburger SV zich.

Depay
'Kluivert kwam kijken bij de wedstrijd tegen Schalke 04. Hij zat er eigenlijk voor Klaas-Jan Huntelaar. Ik speelde die dag de sterren van de hemel, gaf een assist en scoorde nog bijna. Na dat telefoontje van Kluivert ging ik alleen nog maar beter spelen. Maar helaas heeft het niet zo mogen zijn', vervolgt de vleugelspits.

'Ja, ik was even goed kapot, maar dan gaat het leven door', gaat Elia verder. Het WK gaat hij met speciale belangstelling volgen. 'Memphis Depay is mijn kleine broertje. Niet echt, maar zo voelt het wel. Het broertje dat ik nooit gehad heb. We bellen bijna elke dag. Ik hoop echt dat hij mee mag en het goed gaat doen.'

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.