El Shaarawy zet nu in op rentree bij bezoek aan Celtic

AC Milan kan mogelijk tijdens het uitduel met Celtic in de groepsfase van de Champions League weer beschikken over Stephan El Shaarawy (foto). De 21-jarige aanvaller van de Rossoneri is bijna hersteld van een voetblessure.

El Shaarawy zet nu in op rentree bij bezoek aan Celtic

El Shaarawy liep 30 september, tijdens de training ter voorbereiding op de Champions League-wedstrijd bij Ajax (1-1), een scheurtje in een middenvoetsbeentje op. Half oktober liet hij weten zijn rentree te willen maken tijdens het bezoek aan Barcelona op 6 november, maar de tienvoudige Italiaanse international was niet tijdig fit en zag zijn ploeg in Camp Nou met 3-1 verliezen.

Afgelopen zaterdag ontbrak El Shaarawy nog tijdens de 3-1 oefenzege op het Zwitserse Young Boys, maar komende zaterdag zou de spits weer op de bank kunnen plaatsnemen tijdens het thuisduel met Genoa. Drie dagen later zou hij weer in de basis kunnen starten tegen Celtic. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri kan zich dan plaatsen voor de achtste finale.

AC Milan heeft namelijk na vier wedstrijden vijf punten, waarmee het de tweede plaats bezet in Groep H van de Champions League. Bij een zege in Glasgow en een nederlaag van Ajax tegen koploper Barcelona is overwintering in het kampioenenbal een feit voor de Italianen. Tijdens de laatste speelronde van de groepsfase krijgt AC Milan bezoek van Ajax, terwijl Celtic het uitduel met Barcelona speelt.

De aanstaande rentree van El Shaarawy komt Allegri goed uit, aangezien Milan teleurstellend is begonnen aan het seizoen. In de Serie A bezetten de Rossoneri na twaalf wedstrijden de tiende plaats met slechts dertien punten. Koploper AS Roma heeft liefst negentien punten voorsprong.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen