El Ghazi behoedt Krul met geweldige pegel voor rampdebuut

Reacties

Tim Krul heeft bij zijn debuut voor Jong Ajax twee treffers moeten slikken. Dankzij Anwar El Ghazi hielden de Amsterdammers toch nog een punt over aan het treffen met Jong FC Utrecht. Jong PSV won dankzij een late treffer van De Graafschap.

El Ghazi behoedt Krul met geweldige pegel voor rampdebuut

Jong FC Utrecht - Jong Ajax 2-2
El Ghazi, die door zijn club om disciplinaire redenen uit de selectie van het eerste werd elftal gezet, liet zich in de vorige wedstrijd van de ploeg van trainer Marcel Keizer meteen zien door de Amsterdammers op voorsprong te zetten tegen NAC Breda. Nemanja Gudelj, die eveneens uit de A-selectie werd gezet, was niet van de partij tegen de Utrechtse beloften.

Het debuut van Krul werd na veertien minuten al verpest door Gyrano Kerk. De vlugge aanvaller tikte een voorzet van Kristoffer Peterson binnen voordat de Ajax-doelman er bij kon. El Ghazi trok binnen het half uur de stand gelijk met een fraaie kopbal in de kruising. Vijf minuten later nam Jong Utrecht echter alweer de voorsprong. Peterson werkte de bal met een halve omhaal langs Krul. De 28-jarige doelman, die 157 Premier League-duels en acht interlands achter zijn naam heeft staan, moest daardoor al voor de rust twee keer vissen tegen de reserves van Utrecht.

In de 57ste minuut was het opnieuw El Ghazi die de gelijkmaker liet noteren. De tweevoudig international knalde vanaf een meter of twintig op geweldige wijze alweer zijn derde treffer in twee wedstrijden voor Jong Ajax binnen. Invaller Rodney Sneijder kon zijn oude werkgever in het restant van de wedstrijd geen pijn doen.

Tim Krul maakte tegen Jong FC Utrecht zijn debuut in het Nederlands betaald voetbal.
Tim Krul maakte tegen Jong FC Utrecht zijn debuut in het Nederlands betaald voetbal.

Jong PSV - De Graafschap 1-0
Jong PSV heeft tegen de Graafschap ook zijn zevende thuisduel omgezet in een overwinning. De ploeg van trainer Pascal Jansen begon het seizoen met zes zeges in de eerste acht competitieduels indrukwekkend, maar had het de laatste weken lastiger. De Eindhovense beloften wonnen slechts één van hun laatste vijf Jupiler League-wedstrijden.

Ook tegen de ploeg uit Doetinchem schitterden de Eindhovense beloften niet. Sterker nog, het waren de bezoekers die het meeste gevaar stichtten op De Herdgang. Met name spits Piotr Parzyszek was een aantal keer dicht bij een treffer, maar doelman Hidde Jurjus hield zijn doel schoon tegen zijn oude club. Pablo Rosario bracht Jong PSV in de 88ste minuut alsnog de overwinning door na een fraaie loopactie uit een vrije trap raak te koppen.

Jong PSV stijgt door de zege in Eindhoven naar de tweede plaats op de Jupiler League-ranglijst. Koploper MVV heeft één punt meer. De Graafschap blijft steken op de teleurstellende vijftiende plek. Jong Ajax is de nieuwe nummer vijf, terwijl Jong FC Utrecht achttiende blijft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.