Krul debuteert bij Jong Ajax in Nederlandse profvoetbal

Reacties

Tim Krul staat maandagavond voor het eerst onder de lat bij Jong Ajax in een officieel duel. De 28-jarige doelman maakt op bezoek bij Jong FC Utrecht zijn debuut in het Nederlands betaald voetbal.

Krul debuteert bij Jong Ajax in Nederlandse profvoetbal

Krul liet ADO Den Haag in 2005 nog voordat hij ook maar een minuut in de hoofdmacht gespeeld had achter zich en koos voor een vertrek naar Newcastle United. Afgelopen zomer haalde Ajax hem naar Amsterdam als vervanger van de naar Barcelona vertrokken Jasper Cillessen, maar de Hagenaar kwam nog niet in actie vanwege een kruisbandblessure.

Bijna drie maanden na zijn overstap naar Ajax gaat Krul nu zijn eerste officiële speelminuten maken. Hij heeft een plek onder de lat in het elftal van trainer Marcel Keizer, die verder onder anderen Anwar El Ghazi en Pelle Clement het veld in stuurt. Laatstgenoemde maakte zondag tegen NEC zijn Eredivisie-debuut in de hoofdmacht.

Nemanja Gudelj, die door Ajax uit de selectie van het eerste elftal werd gezet, zit niet bij de groep. Ook Abdelhak Nouri ontbreekt voor het duel, dat om 20.00 uur begint.

Opstelling Jong Ajax: Krul; Zeefuik, Sanniez, Bergsma, Savastano; De Jong, Mazraoui, Dankerlui; El Ghazi, Clement, Walian.

Jong PSV
Ook Jong PSV treedt maandagavond aan met de nodige spelers uit de selectie van het eerste elftal. Hidde Jurjus verdedigt het doel tegen zijn oude club, terwijl Florian Josefzoon topscorer Sam Lammers vergezelt in de aanval. Ramon-Pascal Lundqvist, Simon Poulsen en Jordy de Wijs completeren het vijftal dat deel uitmaakt van de A-selectie van de Eindhovenaren.

Opstelling Jong PSV: Jurjus; Van Vlerken, Van Bruggen, De Wijs, Poulsen; Rigo, Gudmondsson, Rosario; Lammers, Lundqvist, Josefzoon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.