EK-kansen Jong Oranje hangen aan flinterdunne draad

Reacties

Door het 0-0 gelijkspel van afgelopen donderdag tegen Jong Turkije kan alleen een klein wonder Jong Oranje nog naar het EK van volgend jaar in Polen brengen. De ploeg van bondscoach Art Langeler moet dinsdag (16.00 uur) zelf liefst met ruime cijfers winnen van Cyprus en hopen dat alle concurrenten een misstap begaan.

EK-kansen Jong Oranje hangen aan flinterdunne draad

De Nederlandse talenten hebben zichzelf in dat lastige parket gebracht door geen enkele van de laatste drie kwalificatieduels te winnen. Het inmiddels al geplaatste Slowakije won vorig jaar november met 4-2, dit jaar volgden gelijke spelen tegen Wit-Rusland (2-2) en vijf dagen terug dus Turkije. Daardoor zijn de play-offs de enige overgebleven weg richting het EK. Om die te bereiken moet Jong Oranje bij de vier beste nummers twee eindigen.

Met nog één speelronde te gaan is de achtste plek op de lijst van nummers twee momenteel in bezit van de mannen van Langeler. Om nog vier posities te stijgen, zal Servië thuis allereerst moeten verliezen van Slovenië, liefst met een paar goals verschil. Als België dan thuis ook nog verliest van Letland, Noorwegen niet wint op bezoek bij Kazachstan en Macedonië thuis niet wint van Schotland, is een EK-ticket voor Jong Oranje nog binnen bereik.

Daarvoor zullen de Nederlandse talenten dus wel een einde moeten maken aan de zegeloze reeks van drie duels in de EK-kwalificatie. Hoopgevend is dat het thuisduel met Cyprus op 4 september 2015 in De Adelaarshorst in een ruimde 4-0 zege eindigde, onder meer door twee goals van de inmiddels naar Oranje gepromoveerde Vincent Janssen. Maar zelfs bij weer zo'n ruime overwinning is de kans groot dat Jong Oranje het EK voor de vierde keer sinds de eindzeges in 2006 en 2007 mist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.