Langeler: 'We hadden er minimaal drie moeten maken'

Bondscoach Art Langeler houdt hoop dat Jong Oranje het EK in Polen toch nog bereikt. Winst op Turkije was daarvoor cruciaal, maar ondanks een overtal aan kansen eindigde het duel in 0-0.

'Ik ben optimistisch over het spel', zei Langeler tegen FOX Sports. 'In de eerste helft speelden we uitstekend. Uitstekend spelen is één ding, maar goals maken is iets anders. Aan de andere kant was de keeper van Turkije geweldig. Hij pakte een paar fantastische ballen, maar we hadden er minimaal twee à drie moeten maken.'

Aan de andere kant voorkwam Jong Oranje dat de Turken op voorsprong kwamen. 'Ik wil de achterhoede complimenten geven, want voor rust gaven we niks weg. Ik verwachtte in de tweede helft vermoeidheid bij Turkije, maar dat gebeurde niet. Op het laatste waren wij juist kapot en leek het alsof we niet verder konden. Op het laatste moment kon de bal er aan beide kanten in vallen. Op basis van de tweede helft is de uitslag terecht.'

Mentaliteit
Aan de mentaliteit lag het niet volgens Langeler. 'Ik heb een gretige groep gezien die er alles aan heeft gedaan om te winnen. We hadden vandaag veel kunnen scoren. Dat is ook een kwaliteit. Het zijn jongens van negentien of twintig, dan kan dit gebeuren. Maar aan de andere kant mag je ook iets verwachten.'

Middenvelder Riechedly Bazoer miste voor rust meerdere kansen op de 1-0. Zo schoot hij twee keer over en raakte hij de lat. 'Bazoer speelde goed, niemand schiet expres mis. Het zat niet mee. Maar de bal moet in ieder geval tussen de palen, dat geldt ook voor de andere jongens. Als je rond de zestien op doel schiet, moet je niet een toeschouwer op de tribune raken.'

Door het gelijkspel lijkt het EK in Polen ver weg voor Jong Oranje, maar Langeler ziet nog een kans. 'Hoop doet leven. De andere wedstrijden worden dit weekend nog gespeeld. We zullen zien hoe het loopt en of we nog een minuscuul kansje hebben.'