Jong Oranje start met Ajax-middenveld in cruciaal duel

Reacties

Jong Oranje start met vijf spelers van Ajax in de basis tegen Jong Turkije. Interim-bondscoach Art Langeler, die ook hoofd opleidingen is bij PSV, zit voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank.

Jong Oranje start met Ajax-middenveld in cruciaal duel

Het middenveld van Jong Oranje bestaat voor de cruciale interland volledig uit spelers van Ajax. Riechedly Bazoer, Donny van de Beek en Jairo Riedewald spelen in Amsterdam op het moment nauwelijks, maar starten wel tegen Jong Turkije. Dat heeft alles te maken het afvallen van Tonny Vilhena en Yassin Ayoub.

PSV'er Joshua Brenet krijgt de voorkeur boven Nathan Aké. Mickey van der Hart is de doelman, waardoor Hidde Jurjus op de bank begint. Dat Langeler met Anwar El Ghazi en Kenny Tete voor nog twee Ajacieden kiest, onderstreept zijn eerdere woorden dat hij niet door een PSV-bril kijkt bij Jong Oranje.

Rechtstreekse plaatsing voor het EK lijkt een onmogelijke opgave voor Jong Oranje. De achterstand op groepshoofd Jong Slowakije is met twee duels te gaan vijf punten. Om zich te plaatsen voor de play-offs moeten de Nederlandse beloften zorgen dat ze bij de beste vier nummers twee van de negen kwalificatiepoules zitten. Die landen strijden om de overige twee EK-tickets. Om dat te bereiken is winst op Jong Turkije cruciaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.