EK heel ver weg voor Jong Oranje na bizarre missers

Reacties

Jong Oranje heeft donderdagavond op wonderbaarlijke wijze met 0-0 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Turkije. Nederland kreeg meer dan twintig kansen op een treffer, maar miste scherpte in de afwerking. Het EK van volgend jaar in Polen lijkt ver weg voor de ploeg van bondscoach Art Langeler.

EK heel ver weg voor Jong Oranje na bizarre missers

Dat er veel druk op het duel lag, was vanaf het begin duidelijk. Jong Oranje was direct de betere partij en de Turken zakten in. Het probleem voor de Nederlandse talenten lag bij de afwerking. Zo schoot Ajax-middenvelder Riechedly Bazoer twee keer over en raakte hij één keer de paal nadat keeper Gökhan Akkan de bal met zijn hand een tik gaf. Tijd en ruimte om uit te halen was er vaak niet omdat er drie Turken voor hun tegenstander opdoken als deze in scoringspositie kwam.

Na rust ging de wedstrijd op dezelfde voet verder. Jong Oranje kreeg de kansen, terwijl de Turken tegenhielden en loerden op de counter. Dat lukte de gasten, die uit een hoekschop bijna scoorden. Mickey van der Hart bracht redding en via de lat eindigde de bal achter het doel. Even later schoot Kenan Karaman over. Zo maakte Jong Oranje het zichzelf onnodig moeilijk. Na de scherpe start in de tweede helft zakte de ploeg van Langeler in. Hierdoor rook Jong Turkije bloed.

Kenny Tete in duel met Cengiz Ünder.
Kenny Tete in duel met Cengiz Ünder.

Doordat Turkije ook ging aanvallen werd de wedstrijd wel spannender. Beide ploegen kregen kansen en met een 0-0 stand begon de tijd te dringen. Met de inbreng van Steven Bergwijn en Oussama Idrissi werd Jong Oranje gevaarlijker. Toch gingen de kansen er niet in. Anwar El Ghazi tikte de bal op onmogelijke wijze naast op aangeven van Bergwijn, maar de vleugelspeler stond ook nog buitenspel. Aan de andere kant haalde Jerry St. Juste net op tijd de bal van de lijn.

Rechtstreekse plaatsing voor het EK leek voorafgaand aan het duel met Turkije al een onmogelijke opgave. De achterstand op groepshoofd Jong Slowakije was vijf punten. Om zich te plaatsen voor de play-offs moesten de Nederlandse beloften zorgen dat ze bij de beste vier nummers twee van de negen kwalificatiepoules zouden zitten. Die landen strijden om de overige twee EK-tickets. Om dat te bereiken was winst op Jong Turkije cruciaal. Nu hebben vijf landen meer punten dan Nederland, terwijl Jong Servië vrijdag in actie komt tegen Ierland.

De stand van de beste nummers twee
Wedstrijden Punten
1. Jong Oostenrijk 7 16
2. Jong Kroatië 7 14
3. Jong Israël 7 12
4. Jong Zwitserland 7 12
5. Jong België 6 12
6. Jong Macedonië 7 12
7. Jong Servië 6 11
8. Jong Oranje 7 11
9. Jong Roemenië 7 10
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.