Opgeleefde Basaçikoglu kan droom Jong Oranje verpesten

Reacties

Jong Oranje moet donderdagavond (18.30 uur) winnen van Jong Turkije om zicht te houden op plaatsing voor het EK van 2017 in Polen. De ploeg van bondscoach Art Langeler moet dan wel afrekenen met een Feyenoorder in vorm: Bilal Basaçikoglu.

Opgeleefde Basaçikoglu kan droom Jong Oranje verpesten

Basaçikoglu stond afgelopen zondag in het duel met Willem II pas voor het eerst dit seizoen in de basis bij Feyenoord, maar was ook als invaller dit seizoen belangrijk voor de Rotterdammers. De rechtsbuiten heeft met vier assists een groot aandeel in de uitstekende seizoenstart van de Rotterdammers. Die rol als aangever speelde hij ook in zijn laatste interland voor Jong Turkije. In het treffen met Jong Wit-Rusland op 6 oktober bereidde hij het enige doelpunt van zijn ploeg voor.

De 21-jarige Feyenoorder treft bij Jong Oranje zijn ploeggenoot Lucas Woudenberg. Tonny Vilhena werd in eerste intantie ook geselecteerd door kersverse keuzeheer Langeler, maar meldde zich wegens privé-omstandigheden af voor het tweeluik met Jong Turkije en Jong Cyprus, terwijl leeftijdsgenoten Rick Karsdorp en Terence Kongolo bij de selectie van het grote Oranje aansloten. Langeler moet in zijn eerste duel meteen de winst pakken. Als dat lukt, houdt Jong Oranje de Turkse leeftijdsgenoten onder zich in de poule en maakt de ploeg nog kans op de play-offs.

Rechtstreekse plaatsing voor het EK lijkt een onmogelijke opgave, de achterstand van Jong Oranje op groepshoofd Jong Slowakije is met twee duels te gaan vijf punten. Om zich te plaatsen voor de play-offs moeten de Nederlandse beloften zorgen dat ze bij de beste vier nummers twee van de negen kwalificatiepoules zitten. Die landen strijden om de overige twee EK-tickets.

De vorige ontmoeting tussen beide ploegen op 8 september 2015 in Istanbul eindigde in een 0-1 overwinning voor Jong Oranje, dankzij een doelpunt van Jean-Paul Boëtius. Toen verschenen Basaçikoglu en Vilhena wel samen aan de aftrap. De kans is groot dat Basaçikoglu dat ook vanavond in het AFAS Stadion van AZ doet. Aan Woudenberg en zijn collega's de taak om hem in toom te houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.