Jurjus kan carrière als spits overwegen, fotogeniek Wales

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Jurjus kan carrière als spits overwegen, fotogeniek Wales

• Mocht Hidde Jurjus als doelman niet doorbreken, dan kan het talent van PSV het misschien als spits gaan proberen. Op de training van Jong Oranje liet hij zien een neusje voor de goal te hebben.

• De spelers van Wales hebben zondag opnieuw op vreemde wijze geposeerd voor de teamfoto voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië.

• Eerder deze week klaagden fotografen in Wales steen en been over de ongestructureerde manier van poseren van de Welshe spelers. Terecht, zo denken wij. Gareth Bale beloofde in de aanloop naar het duel van zondag met Georgië beterschap, maar gezien de teamfoto voor die wedstrijd lijkt het om een grap te gaan.

Holger Badstuber is maar wat blij dat de leiding van Bayern München de warmbloedige Carlo Ancelotti heeft aangesteld als opvolger van Pep Guardiola. 'Het is altijd goed als een trainer interesse in je toont', vertelde Badstuber aan het Duitse Sky. 'Bij de vorige trainer lag dat enigszins anders.' In het tijdperk-Guardiola (2013-2016) was Badstuber als gevolg van blessures liefst 432 dagen niet inzetbaar.

'De Kuip is mooi, maar De Arena is ook mooi. Het moet niet veel uitmaken waar we spelen. Er is geen sprake van een andere dynamiek wat mij betreft. Het wordt iets te groot gemaakt.'
• Tijdens de persconferentie in de aanloop naar het duel met Frankrijk werd Vincent Janssen gevraagd naar de verschillen tussen De Kuip, waar Oranje vrijdag na twee jaar terugkeerde, en De Arena.

Sergio Ramos veroorzaakte dit seizoen al vier strafschoppen in elf wedstrijden. Donderdag was het tegen Italië opnieuw raak, waardoor Spanje zich tevreden moest stellen met een 1-1 gelijkspel in de WK-kwalificatiewedstrijd. Zijn oude trainer Carlo Ancelotti snapt niet dat er een 'Ramos-discussie' op gang is gekomen in Spanje. 'Ramos? Hij heeft ervaring, kwaliteit, karakter en een overvolle prijzenkast', vertelt Ancelotti aan Marca. 'Over hem kun je simpelweg niet discussiëren. Ramos is een heel complete verdediger.'

'Iedere verandering is raar. Ik geloof dat we juist naar andere sporten moeten kijken. We kunnen veel van hockey leren.'
• Technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB snapt niet dat er zoveel ophef ontstond nadat hij Gerard Kemkers en Robin van Galen - zonder succes - polste voor de rol van teammanager. (NOS)

• Barcelona staat deze hele week stil bij het feit dat Andrés Iniesta zich twintig jaar geleden meldde bij de club. Na enkele seizoenen in de vermaarde jeugdopleiding te hebben rondgelopen, vierde de middenvelder in 2002 zijn officiële debuut.

Serge Aurier vestigt weer eens de aandacht op zich. De rechtsback van Ivoorkust, die eerder dit jaar disciplinair werd geschorst door Paris Saint-Germain na stevige kritiek aan het adres van coach Laurent Blanc en enkele teamgenoten, maakte zaterdag een bizar gebaar na de 2-1 van zijn land in het WK-kwalificatieduel met Mali. Naar de reden van de actie is het vooralsnog gissen.

'Ik ga niet liegen. Het was niet zo dat er 25 opties waren waaruit ik kon kiezen. Al met al ben ik blij met de keuze voor Torino.'
Joe Hart zegt eerlijk dat hij niet plat werd gebeld toen het duidelijk werd dat hij bij Manchester City op het tweede plan zou belanden. Uiteindelijk verkaste de doelman van de Engelse nationale ploeg op huurbasis naar Torino. (The Sun)

• David Gold, een van de voorzitters van West Ham United, werd kennelijk gek van vragen van fans waarom Carlos Bacca afzag van een transfer naar de Premier League-club.

Petr Cech toont zich van zijn zakelijke kant. De Tsjech verkoopt op Facebook mutsen die erg lijken op zijn onafscheidelijke rugbyhelm. Sinds hij tien jaar geleden een schedelbasisfractuur opliep, keept Cech steevast met een helm. De doelman van Arsenal komt niet meer uit voor de Tsjechische nationale ploeg en heeft dus tijd zat.

James Rodríguez meldt zich spoedig weer bij Real Madrid nu blijkt dat hij door een blessure toch niet inzetbaar is voor de Colombiaanse ploeg. De Spaanse krant AS rekende uit dat de spelmaker deze week 22.363 kilometer voor niets heeft gereisd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.