Eintracht heeft primeur met remise tegen Bayern

Reacties

Eintracht Frankfurt heeft als eerste in de Bundesliga Bayern München dit seizoen punten afhandig gemaakt. Ook Arjen Robben kon het verrassende resultaat van de elfde speeldag niet voorkomen (0-0).

Eintracht heeft primeur met remise tegen Bayern

Bayern München en Eintracht Frankfurt leven in verschillende werelden, en die ontmoetten elkaar vrijdag. Waar de thuisploeg de wonden likte van de pijnlijke uitschakeling voor de Duitse beker door Erzgebirge Aue uit de Derde Bundesliga, daar denderden de Beierse gasten over bekerhouder VfL Wolfsburg heen.

Op Bayern staat in eigen land geen maat, zo maakt de recordstart van de Beierse ploeg duidelijk. Trainer Josep Guardiola waarschuwde echter voor gemakzucht. Dat bleek vrijdag ook in Frankfurt. De Spaanse coach had David Alaba, Thomas Müller en Thiago Alcãntara met het oog op het Champions League-treffen met Arsenal op de bank gehouden, maar deed in de tweede helft toch een beroep op de drie vaste waardes.

De ingreep was noodzakelijk aangezien het Bayern niet lukte een bres te slaan in de defensie van Eintracht Frankfurt. De thuisploeg, waar Luc Castaignos negentig minuten op de bank bleef, liet zich bovendien ook in aanvallend opzicht niet onbetuigd.

In de slotfase was Bayern met dank aan Robben dicht bij de gewenste treffer. De Oranje-international zette Robert Lewandowski in een kansrijke positie, waarvan de Poolse spits geen gebruik maakte. Robben zelf claimde vijf minuten voor tijd tevergeefs een strafschop. Het resultaat van zijn opzichtige valpartij was een gele kaart voor een schwalbe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.