Wervelend Bayern walst over titelhouder Wolfsburg heen

Met een geweldige galavoorstelling heeft Bayern München titelverdediger VfL Wolfsburg uitgeschakeld in de strijd om de DFB-Pokal: 1-3.

Vorige maand had Bayern zich al een maatje te groot getoond voor het vernieuwde Wolfsburg, dat sterspeler Kevin De Bruyne verloor aan Manchester City. In dat Bundesliga-duel zette Robert Lewandowski als invaller een ongeëvenaarde prestatie neer door in een tijdsbestek van negen minuten vijf keer te scoren en zo een achterstand om te buigen in een 5-1 overwinning.

Dit keer zette trainer Pep Guardiola met de net herstelde Arjen Robben opnieuw een aanvaller van wereldklasse op de reservebank, maar de inbreng van de vleugelflitser uit Bedum was niet nodig om Wolfsburg te overklassen. De thuisclub kwam voor rust geen moment onder de fanatieke pressing van Bayern uit en mocht van geluk spreken dat de schade halverwege beperkt bleef tot 3-0. Bas Dost stond in de spits bij Die Wölfe, maar hij kwam nauwelijks in het stuk voor.

Het bal werd in de vijftiende minuut geopend door een heerlijke knal van Douglas Costa in de bovenhoek. Thomas Müller (foto boven met aanvoerder Philipp Lahm) verdubbelde de marge met een geplaatst schot en hij sloeg in de 34ste minuut nogmaals toe. Dit keer was een fraaie volley van de 26-jarige aanvaller Diego Benaglio te machtig. De ongrijpbare linksback David Alaba leverde met afgemeten passes de assists op de goals van Müller.

Na de hervatting kon Wolfsburg wat meer weerstand bieden aan het geweld van Bayern. André Schürrle deed vlak voor tijd zelfs nog wat terug met een schot in de verre hoek: 1-3. Robben kwam in de 67ste minuut Kingsley Coman aflossen en maakte een gretige indruk. Vrijdag kunnen Robben en Bayern alweer aan de bak, als de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt wacht.