Foutloze reeks zegt Guardiola niets: 'Perfectie bestaat niet'

Na een midweekse clash met VfL Wolfsburg (3-1 winst) wacht Bayern München vrijdagavond alweer een competitieduel met Eintracht Frankfurt. Daarin staat de foutloze status van de Duitse recordkampioen op het spel, al doen tien wedstrijden zonder nederlaag of gelijkspel weinig met trainer Pep Guardiola.

'We hebben dan wel alle tien competitiewedstrijden gewonnen, maar we lopen nog maar zeven punten voor op de nummer twee', waarschuwde Guardiola de opgetrommelde pers voor al te veel hosanna. 'Dat laat zien hoe sterk onze tegenstanders zijn in de Bundesliga. En geloof me: er is nog nooit iemand al in oktober kampioen geworden in Duitsland.'

Toch is het voor de Spanjaard een prettig gegeven dat zijn ploeg nog zonder misstappen is in de competitie, juist nu zijn selectie 'Engelse weken' moet doorstaan met beker-, competitie- en Champions League-duels. 'Grote ploegen hebben altijd met dit soort weken te maken', veegde Guardiola alle mogelijk aan het speelschema gelinkte excuses van tafel. 'Als je er in je hoofd klaar voor bent, zijn je benen dat ook.'

Dat geldt in ieder geval voor Arjen Robben. De Nederlandse buitenspeler kreeg dinsdag in het toernooi om de DFB-Pokal relatieve rust (hij viel na 67 minuten pas in tegen Wolfsburg) en lijkt fit voor de elfde competitiewedstrijd van het seizoen. Daarin wil Guardiola de 3-1 overwinning op Die Wölfe een goed vervolg geven. 'Ik was erg content met die wedstrijd en we spelen op dit moment ook echt op de toppen van onze kunnen. Maar ik weet zeker dat we nóg beter kunnen. Perfectie bestaat niet.'