Eindelijk weer thuiszege voor AC Milan, Hellas blijft winnen

Reacties

Kaká leidde AC Milan maandagmiddag in de Serie A met twee treffers eindelijk weer naar een thuiszege (3-0) en Bryan Cristante scoorde bij zijn basisdebuut. Hellas Verona blijft in de subtop meedraaien. Volgens de traditie wordt op Driekoningen in Italië een volledig competitieprogramma afgewerkt.

Eindelijk weer thuiszege voor AC Milan, Hellas blijft winnen

AC Milan - Atalanta Bergamo 3-0
Aankoop Keisuke Honda zag vanaf de tribune toe hoe AC Milan eindelijk weer een thuisduel won. De laatste zege in San Siro dateerde van 19 oktober, toen Udinese met 1-0 werd verslagen. Sindsdien werd er thuis vier duels op rij niet gewonnnen. Kaká bracht daar, onder meer met een jubileumtreffer, verandering in.

Na 35 minuten verraste Milan Atalanta Bergamo met een snelle uitbraak. Urby Emanuelson, die net als Nigel de Jong in de basis begon, had oog voor de vrijstaande Kaká, die zijn honderdste treffer namens AC Milan aantekende. Na rust oogde AC Milan wankel en leek Atalanta op gelijke hoogte te komen, ware het niet dat de goal van Yohan Benalouane werd afgekeurd omdat er hands aan voorafging. Vervolgens mocht Milan doelman Abbiati dankbaar zijn dat de voorsprong gehandhaafd bleef.

Uit het niets viel de 2-0 en weer was het Kaká (met treffer 101, zie graphic onder). Ditmaal op aangeven van Mario Balotelli. De Italiaanse spits was grieperig, begon daardoor op de bank, maar kwam na een klein uur het veld op als vervanger Alessandro Matri. Middenvelder Bryan Cristante (18) bekroonde zijn basisdebuut met een doelpunt van afstand. Door de zege keert AC Milan terug in het linkerrijtje, op plaats tien. Atalanta blijft vijftiende.

Udinese - Hellas Verona 1-3
Promovendus Hellas Verona blijft goed presteren in de Serie A. Vooral in eigen huis is de ploeg bijzonder sterk. Van de negen duels werden er acht gewonnen. Buitenshuis heeft Hellas het moeilijker. Uit werd er nog maar één keer gewonnen: het bezoek aan Bologna eindigde in 1-4.

Luca Toni was bij de tweede uitzege de grote man. De vedette had zijn ploeg in de eerste helft al binnen tien minuten op voorsprong gezet en verdubbelde die stand nog voor rust. Invaller Juan Iturbe was de maker van de derde treffer, na de 2-1 van Roberto Pereyra. Hellas staat nu vijfde, maar kan later op de dag ingehaald worden door Internazionale, dat Lazio treft.

Overige uitslagen:
Parma-Torino 3-1
Genoa - Sassuolo 2-0
Catania - Bologna 2-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.