Eigen goal Marcelo helpt HSV en Van der Vaart op weg

Hamburger SV heeft zaterdagavond de overwinning bij SC Paderborn (0-3) een goed gevolg gegeven. De ploeg van aanvoerder Rafael van der Vaart versloeg op eigen veld Hannover 96 met 2-1.

HSV ging de winterstop in met de zorgwekkende doelcijfers (9-19) en de vrees voor degradatie. Om die improductiviteit op te lossen werd publiekslieveling Ivica Olic terug naar Hamburg gehaald. In de eerste wedstrijd na de winterstop werd nog met 2-0 verloren van 1. FC Köln, maar in het vorige competitieduel met Paderborn kwamen de zo langverwachte goals en punten.

Tegen Hannover stond HSV na 26 minuten op voorsprong. Voormalig PSV-verdediger Marcelo schoot de bal op zeer schlemielige wijze in zijn eigen doel. Hij beroerde een voorzet van Zoltan Stieber dusdanig dat de bal met een sierlijke boog achter zijn doelman Ron-Robert Zieler in het net plofte. Drie minuten daarvoor had Joselu nagelaten de score te openen voor Hannover. Hij miste een strafschop.

Vijf minuten na de onderbreking vergrootte Marcell Jansen de voorsprong van HSV. Hij nam de 2-0 voor zijn rekening en zag dat Hannover niet verder kwam dan de aansluitingstreffer van Artur Sobiech. Van der Vaart stond bij die twee goals al niet meer op het veld, omdat hij in de rust met spierklachten achterbleef in de kleedkamer.

Omdat HSV in de slotfase overeind bleef werd niet alleen voor de tweede keer op rij gewonnen, maar steeg de ploeg ook naar de elfde plek. Hannover 96 heeft nog twee puntjes meer.