Eerste zege ooit bij FC Twente bezorgt PEC clubrecord

Reacties

● Wanneer Twente niet verliest van PEC dan blijft de club voor de derde keer in de clubhistorie een geheel seizoen ongeslagen in thuiswedstrijden in de Eredivisie. Deze jaargang is qua puntenaantal echter wel het slechtste van de drie (nu 34, ten opzichte van 49 in 2009/10 en 45 in 1975/76).

Eerste zege ooit bij FC Twente bezorgt PEC clubrecord

● PEC Zwolle behaalde alleen in 1980/81 (40) en 1986/87 (41) meer punten dan de 39 die dit seizoen zijn behaald.

● PEC Zwolle heeft vijf duels op rij niet gewonnen in de Eredivisie. De ploeg kende eerder dit seizoen een langere vormcrisis van een reeks van negen duels zonder zege (oktober-januari).

● FC Twente eindigt dit seizoen in ieder geval als derde in de eindrangschikking. De Tukkers doen het dan beter dan de afgelopen twee seizoenen (twee keer zesde plek).

● PEC Zwolle won in de Eredivisie nog nooit in Enschede (V8, G4). Echter sinds de terugkeer van PEC op het hoogste niveau won FC Twente nog niet van Zwolle (drie gelijke spelen).

● FC Twente-aanvaller Luc Castaignos kwam dit seizoen tot dusver tot veertien competitiedoelpunten. Daarmee is hij de meest productieve Nederlander in de grootste tien competities van Europa. De spits maakte echter zijn laatste goal op 23 februari tegen Feyenoord (2-2).

● Youness Mokhtar speelt tegen de club waar hij het seizoen begon. Bij PEC Zwolle kwam hij in vier wedstrijden tot slechts twee assists minder (drie) dan in vierentwintig wedstrijden voor FC Twente (vijf).

● Dusan Tadic is de meest waardevolle speler van FC Twente met vijftien goals en veertien assists (de meeste van de Eredivisie).

● Indien PEC wint bij Twente dan boekt de ploeg zijn tiende zege van het seizoen. Tien overwinningen in één Eredivisieseizoen zou een clubrecord voor Zwolle betekenen.

● FC Twente schept van alle Eredivisieploegen gemiddeld de meeste doelpogingen per wedstrijd (16,24).

● De Tukkers gaan onzorgvuldig met die kansen om getuige de twaalfde plek in het VI-efficiencyklassement, 70 goals uit 536 doelpogingen geeft een rendement van 13,06 procent.

● Bij PEC Zwolle scoorden tot nu toe zeventien verschillende spelers, alleen bij Ajax (twintig) en Vitesse (achttien) ligt dat aantal hoger.

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.