Als toerist flaneert de spelmaker door het Goffertstadion

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de 33ste speelronde is dat FC Twente-speler Dusan Tadic.

Als toerist flaneert de spelmaker door het Goffertstadion

Eigenlijk had Dusan Tadic zich niet eens hoeven douchen na de wedstrijd tegen NEC. Veel zweetdruppels kan hij niet hebben verspild aan het treffen met de Nijmeegse Eenlingen Combinatie. Als een toerist over een zonovergoten boulevard flaneerde de spelmaker van FC Twente door het Goffertstadion. In de eerste minuut wreef de Serviër zich de slaap nog uit de ogen en liet hij zich aftroeven door Kevin Conboy, met een 1-0 achterstand tot gevolg.

Daarna kon de Dusan Tadic-show dan toch beginnen. Met twee doelpunten en twee assists was hij de grote man achter de 5-2 zege van zijn ploeg. Grootste proeve van bekwaamheid was misschien nog wel zijn aandeel in de vijfde Twentse goal, gemaakt door Jesús Manuel Corona. Subtiel liftte de aanvoerder het balletje over de kluwen spartelende ledematen die voor de NEC-defensie moet doorgaan.

Het was een achteloze assist, zoals alles bij Tadic zondag achteloos gebeurde. Op zulke dagen lijkt hij toe aan een grotere competitie. En zal zelfs Feyenoord-spits Graziano Pellè moeten bekennen dat zijn trainer Ronald Koeman het niet zo slecht zag, toen hij de technicus van FC Twente uitriep tot beste speler op de Nederlandse velden.

Voor iemand met een buitengewoon talent heeft Tadic dit seizoen te weinig laten zien. Dat hij nu zijn eerste uitverkiezing tot Speler van de Week te pakken heeft, is welbeschouwd een schande. Maar vlak voor het einde van de competitie spreken de cijfers wél in zijn voordeel: vijftien goals, dertien assists. Mooiere oorden lonken. Straks kan Tadic niet meer zonder handdoekje van huis. In buitenlandse topcompetities is voor verdedigers van het niveau Rens van Eijden en Lasse Nielsen slechts plaats op de tribune.

tekst: Geert-Jan Jakobs

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.