Brama: 'Niemand heeft onze derde plaats verwacht'

FC Twente verzekerde zich zondag van de derde plaats in de Eredivisie door met 5-2 te winnen bij NEC en trainer Michel Jansen baalde eigenlijk alleen van de valse start, aangezien zijn ploeg goed voorbereid was.

'Het was een wedstrijd die zich afspeelde zoals we verwachtten', reageerde Jansen (op foto rechts naast Alfred Schreuder) na de wedstrijd. 'We hadden alleen niet gedacht zo snel achter te staan. NEC is met name sterk in de standaardsituaties en de lange ballen. Dat hebben we van tevoren besproken en dan is het frustrerend dat je binnen een minuut op achterstand komt.'

'Daarna hebben we ons spel gespeeld', vervolgde de trainer van de Tukkers. 'We hebben goed gevoetbald, maar maken wel wat gelukkig gelijk. Na rust hadden we het weer even moeilijk. NEC zette vroeg druk, maar we waren beter voorbereid. Gedurende de wedstrijd vorderde kwamen we weer beter in ons spel. Een volkomen verdiende overwinning.'

In de 55ste minuut zorgde Wout Brama met een schitterend schot voor de voorsprong van FC Twente. 'Ik stond helemaal vrij, ramde ‘m op goal en de bal ging er heel mooi in', reageerde de middenvelder, die blij is met de derde plaats. 'Aan het begin van het seizoen had niemand verwacht dat wij bovenin zouden meedoen en uiteindelijk als derde zouden eindigen.'