Eerste nederlaag Liverpool, Newcastle blundert tegen Hull

Liverpool heeft voor het eerst dit seizoen een Premier League-wedstrijd verloren. Ook Newcastle United ging pijnlijk onderuit, terwijl Everton en West Bromwich Albion wel wonnen.

Liverpool - Southampton 0-1
Tot dan toe ongeslagen ontving Liverpool Southampton zaterdagmiddag op Anfield. The Reds hadden alleen punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen Swansea City, waardoor de thuisploeg als grote favoriet aan de wedstrijd begon.

In werkelijkheid viel de gedrevenheid van Liverpool zwaar tegen en liet het elftal eigenlijk geen enkele keer zien dat het de koploper van de Premier League was. Steven Gerrard (foto midden) was het dichtst bij een doelpunt, maar zijn harde vrije trap (foto boven) werd op prachtige wijze gestopt door Artur Boruc.

Zijn collega aan de andere kant van het veld, Simon Mignolet, deed het eveneens meer dan uitstekend. Toch kon de Belg niet voorkomen dat Liverpool de nul hield. Acht minuten in de tweede helft passeerde Dejan Lovren de keeper met een kopbal, die ook door Gerrard niet meer van de lijn kon worden gehaald.

Mignolet hield zijn ploeg meerdere malen in de race met fraaie reddingen. Doordat de achterstand miniem bleef, geloofde Liverpool na een uur spelen nog steeds in het voorkomen van puntenverlies. Via Raheem Sterling kwam aan de rechterkant vaak dreiging, maar de jonge buitenspeler kon de bal lastig kwijt omdat er in het Southampton-strafschopgebied weinig Liverpool-spelers aanwezig waren.

In dat geval werd de man die wel op de tribunes maar niet op het veld aanwezig was, gemist. Luis Suarez zit nog steeds zijn schorsing uit en mag woensdag (tegen Manchester United) zijn rentree maken. Daniel Sturridge heeft inmiddels laten zien meer dan een behoorlijke vervanger van de Uruguayaan te zijn, maar zaterdag kwam hij niet tot scoren. De andere Reds ook niet, waardoor Southampton een knappe uitzege heeft geboekt: 0-1.

Liverpool heeft nu tien punten uit vijf wedstrijden, Southampton klimt op de ranglijst en staat op acht punten.

Newcastle United - Hull City 2-3
Newcastle United had bij een overwinning op gelijke hoogte met Liverpool kunnen komen, maar de ploeg van keeper Tim Krul heeft het laten afweten. Duur puntenverlies, zeker omdat de tegenstander promovendus Hull City was.

De wedstrijd begon goed voor The Magpies. Loïc Rémy, overgenomen van het gedegradeerde Queens Park Rangers, was in de tiende minuut al trefzeker. Daarmee maakte de Fransman zijn eerste goal in dienst van Newcastle.

Hull liet zich echter niet kennen en kwam een kwartier later al via Robert Brady op gelijke hoogte. Waar Krul daarvoor nog belangrijk was met een knappe redding, liet hij de bal van Brady door de benen gaan.

Remy en Papiss Cissé juichen na de goal van de Fransman. Na negentig minuten was er helaas voor The Magpies geen reden tot juichen.

Dat Newcastle toch nog vlak voor rust op voorsprong kwam was te danken aan Rémy, die in de 44ste minuut de stand naar 2-1 trok. Toch bleef Newcastle moeite houden met Hull. Waar de club de kleedkamers nog opzocht met een 2-1 voorsprong, was de stand drie minuten na de hervatting alweer 2-2 door een doelpunt van Ahmed Al Mohamedy.

Hoewel Newcastle het telkens had gepresteerd om weer om voorsprong te komen, lukte het na de goal van Al Mohamedy niet om de promovendus achter de feiten aan te laten lopen. Sterker nog, Sone Aluko maakte een kwartier voor tijd de 2-3 en bezorgde zijn ploeg daarmee drie punten.

Een pijnlijke nederlaag voor Newcastle, dat nu zeven punten uit vijf wedstrijden heeft. Hull City verlaat met zeven punten de kelder van de Premier League.

West Ham United-Everton 2-3
In Londen ontpopte het duel tussen de twee middenmoters zich in de slotfase tot een spectaculair treffen. Ravel Morisson zette de thuisploeg na 31 minuten op voorsprong met een van richting veranderd schot.

Everton kwam door een benutte vrije trap van Leighton Baines nog wel langszij, maar moest even later opnieuw buigen door een trefzekere strafschop van Mark Noble. Met Chelsea-huurling Romelu Lukaku als Everton-debutant binnen de lijnen forceerde Everton alsnog de overwinning. Wederom was Baines op schitterende wijze uit een vrije trap de gevierde man.

Noble was daarvoor uitgegroeid van ogenschijnlijke maker van het winnende doelpunt tot schlemiel door zijn tweede gele kaart. Lukaku zette zijn eerste duel voor Everton vervolgens flink luister bij door de winnende goal te maken.

John Heitinga bleef bij Everton negentig minuten op de bank bij Everton, dat met negen punten bovenin meedraait. West Ham heeft vijf punten. Everton is in de Premier League nog als enige ongeslagen.

West Bromwich Albion-Sunderland 3-0
Stéphane Sessegnon, Liam Ridgewell en Morgan Almanfitano hebben in een heuse degradatieclash West Bromwich aan de eerste zege van het seizoen geholpen. De trefzekere rebound van Sessegnon (de debuterende spits), pas de tweede goal van de thuisploeg dit seizoen, bezorgde West Bromwich de voorsprong. Saillanter was dat Sessegnon zijn oude ploeg trof. Ridgewell en Almanfitano namen in de slotfase het laatste restje twijfel weg, waardoor Sunderland nog altijd hekkensluiter is met één punt en trainer Paolo Di Canio onder druk staat. WBA heeft nu vijf punten verzameld.