Bekerkrakers in Engeland, debuut voor Assaidi bij Stoke

De loting voor de derde ronde van de Capital One Cup, voorheen de League Cup, heeft de nodige fraaie affiches opgeleverd. Zo treft Manchester United aartsrivaal Liverpool.

Bekerkrakers in Engeland, debuut voor Assaidi bij Stoke

Die kraker krijgt nog eens extra cachet door de geplande return van Luis Suarez (foto). Het duel in de week van maandag 23 september markeert immers zijn mogelijke rentree na een schorsing van tien duels, die hij kreeg voor het bijten van Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic. Vorig seizoen kreeg Suarez het nog aan de stok met Manchester United-verdediger Patrice Evra, die hij racistisch bejegend zou hebben.

Manchester City en Wigan Athletic mogen op herhaling. Wigan, dat afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde, won in de afgelopen jaargang nog de FA Cup-finale ten koste van City (1-0).

Swindon Town neemt het op tegen het Chelsea van José Mourinho, terwijl Arsenal West Bromwich Albion treft. Het Aston Villa van Ron Vlaar, Karim El Ahmadi en Leandro Bacuna - het trio won woensdag met 3-0 van Rotherham United - treft Tottenham Hotspur.

John Heitinga voorkwam woensdag maar ternauwernood een blamage met Everton, dat in de verlenging een winnende goal van Marouane Fellaini nodig had om te winnen van League One-club (derde niveau in Engeland) Stevenage: 2-1. Nu treft Heitinga, als hij blijft bij Everton, met Fulham-trainer Martin Jol en doelman Maarten Stekelenburg twee oude bekenden in de derde ronde.

Bij Stoke City tegen Walsall (League One) maakte Liverpool-huurling Oussama Assaidi zijn debuut voor Stoke, dat zonder Erik Pieters aantrad en door drie goals van Kenwyne Jones met 3-0 won. Nu wacht Tranmere Rovers.

De volledig loting
Manchester United  - Liverpool

Sunderland  - Peterborough United

West Ham United  - Cardiff City

Manchester City  - Wigan Athletic

Burnley  - Nottingham Forest

Newcastle United  - Leeds United

Southampton  - Bristol City

West Bromwich Albion  - Arsenal

Swindon Town  - Chelsea

Tranmere Rovers  - Stoke City

Watford  - Norwich City

Aston Villa  - Tottenham Hotspur

Hull City  - Huddersfield Town

Leicester City  - Derby County

Birmingham City  - Swansea City

Fulham  - Everton

 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen