Assaidi wordt ploeggenoot van Pieters bij Stoke City

Oussama Assaidi maakt het seizoen af bij Stoke City. De vleugelaanvaller wordt door de ploeg van manager Mark Hughes gehuurd van Liverpool.

Assaidi wordt ploeggenoot van Pieters bij Stoke City

De 25-jarige Assaidi doorstond dinsdag de medisch keuring, waarna hij een handtekening onder het huurcontract zette. 'Oussama had meerdere opties, maar ik ben erg blij dat hij voor ons heeft gekozen', vertelt Hughes op de officiële website van Stoke. 'Hij heeft geweldig veel snelheid, speelt direct en gaat ongetwijfeld een nieuwe dimensie aan onze ploeg geven.'

Bekend was dat Hughes graag nog wat snelheid aan zijn ploeg wilde toevoegen, waarop Stoke uitkwam bij Liverpool. Assaidi maakte op Anfield weinig kans op speelminuten, nadat hij afgelopen zomer SC Heerenveen had verruild voor Liverpool.

Assaidi werd de afgelopen weken veelvuldig in verband gebracht met meerdere clubs. Zo waren PSV, Feyenoord en FC Twente in een eerder stadium geïnteresseerd in de diensten van de speler. Championship-club Queens Park Rangers was afgelopen week concreet, maar Assaidi wilde graag op het hoogste niveau actief blijven.

Bij Stoke komt Assaidi een andere Nederlander tegen: Erik Pieters. De linksback maakte deze zomer de overstap van PSV naar de Engelse formatie. Assaidi zal in het Britannia Stadium met rugnummer 24 spelen.

Frustrerend
Assaidi is blij met zijn overgang. 'Vorig seizoen was frustrerend voor mij omdat ik niet veel kansen heb gekregen. Nu kijk ik ernaar uit om te spelen. Wanneer ik vorig jaar wel in actie kwam, speelde ik volgens mij goed en de ervaringen die ik op het veld heb opgedaan zullen nu van pas komen.'

'Ik  heb met de manager, Mark Hughes, gesproken en hij ziet een belangrijke rol voor mij weggelegd. Hij speelt voetbal op de juiste manier, op de manier waarop ik het wil spelen, en uiteindelijk was het een gemakkelijke beslissing voor mij', besluit de aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen