Van Geel wacht tot augustus met mogelijke aanwinsten

Feyenoord heeft geen haast met het toeslaan op de transfermarkt. De Rotterdammers willen graag op de vleugels versterkingen, maar technisch directeur Martin van Geel neemt de tijd.

Van Geel wacht tot augustus met mogelijke aanwinsten

Trainer Ronald Koeman heeft al meerdere malen aangegeven een speler als Oussama Assaidi (Liverpool) of Ryo Miyaichi (Arsenal) te willen strikken. 'We willen dat allemaal, een zo'n sterk mogelijke selectie formeren. We moeten dan inventief zijn, want we hebben niet de middelen om grote aankopen te doen', aldus Van Geel in gesprek met Fox Sports.

'Ik sluit dan niet uit dat het pas in augustus kan gebeuren. Dan is de druk hoger voor clubs om iets te doen. Spelers als Assaidi hebben een langdurig contract bij topclubs. Dat zijn grote contracten waar wij niet bij in de buurt kunnen komen. Als ik mij nu meld bij Liverpool, dan vragen zij direct wat wij er voor over hebben qua transfersom. Dan wordt het een kort telefoongesprek.'

Waar het de afgelopen jaren zo was dat Feyenoord de sterkhouders moest laten gaan om de financiën op orde te krijgen, is die noodzaak nu verdwenen. 'We hoeven niet meer te verkopen. Op financieel vlak hebben we in twee jaar grote stappen gemaakt. De schuld is nog ettelijke miljoenen, maar dat is te overzien', stelt de technisch directeur.

'Wij proberen nu zoveel als mogelijk de huidige selectie bij elkaar te halen. We denken dat we verder zijn dan vorig jaar. Al zijn we nooit bang als er interesse komt van een grote club. Als een speler dat dan wil, dan moeten we daar naar kijken.' Vooralsnog is er geen concrete interesse voor een Feyenoorder.

Zondag vindt in De Kuip de Open Dag plaats van Feyenoord, waarbij traditiegetrouw de nieuwe spelers per helikopter worden ingevlogen. Nu worden alleen de vorig jaar verhuurde talenten Matthew Steenvoorden, Elvis Manu, Joey Sleegers en Jordy van Deelen op deze manier gepresenteerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen