Eerste minuten Kuijt bij oefenzege op Fortuna Düsseldorf

Reacties

Dirk Kuijt heeft in de oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf (2-0) zijn officieuze rentree gemaakt voor Feyenoord. Negen jaar na zijn laatste optreden voor de Rotterdammers kwam de 34-jarige aanvaller voor het eerst sinds zijn terugkeer binnen de lijnen als vervanger van Colin Kazim-Richards.

Eerste minuten Kuijt bij oefenzege op Fortuna Düsseldorf

Kazim-Richards had in de eerste helft nog het eerste doelpunt van het derde duel van de voorbereiding van Feyenoord gemaakt. Uit een steekpass van Marko Vejinovic knalde de Engelse Turk bij temperaturen boven de dertig graden droog raak. Even daarvoor was er een drinkpauze ingelast.

Na rust sloeg trainer Giovanni van Bronckhorst, misschien wel vanwege de zware omstandigheden in Kufstein, aan het wisselen. Behalve Kuijt kwamen gedurende het tweede bedrijf ook Jean-Paul Boëtius, Warner Hahn, Wessel Dammers, Jari Schuurman, Karim El Ahmadi, Mitchell Te Vrede en Joey Sleegers het veld in. Bij Fortuna viel Mike van Duinen (ex-ADO Den Haag) in.

In de slotfase bepaalde El Ahmadi de eindstand nog op 2-0 met een schot van afstand. Kuijt droeg toen al de aanvoerdersband, die bij afwezigheid van Jordy Clasie eerst om de arm van Lex Immers zat. Feyenoord sluit het trainingskamp in Seefeld af met de derde zege van de oefencampagne. Eerder versloeg het SC Feyenoord (3-0) en SV Kematen (8-1). Volgende week wacht VVV-Venlo.

Opstelling Feyenoord: Vermeer (46. Hahn); Karsdorp, Van Beek (60. Dammers), Kongolo, Vilhena (80. Verdonk); Toornstra (70. El Ahmadi), Vejinovic (75. Sleegers), Immers (60. Schuurman); Basaçikoglu (75. Te Vrede), Kazim-Richards (46. Kuijt) en Achahbar (46. Boëtius).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.