Trefzekere Schuurman: 'Mijn kracht ligt voor het doel'

Reacties

Jari Schuurman speelde zaterdag al zestig minuten mee in de oefenwedstrijd tegen SC Feyenoord, woensdagavond maakte de achttienjarige middenvelder zelfs de negentig minuten vol in het duel met de Oostenrijkse SV Kematen. Het resultaat? Drie doelpunten en een vrolijk Feyenoord-talent.

Trefzekere Schuurman: 'Mijn kracht ligt voor het doel'

'Een mooie avond', glimlachte Schuurman, nadat hij de Rotterdammers in Seefeld aan een 8-1 zege had geholpen. Met drie goals nam de jeugdinternational echter geen genoegen. 'Omdat ik er misschien nog wel meer dan drie had kunnen maken. Zo koos ik er in de slotfase voor om de bal af te leggen, terwijl ik misschien beter zelf had kunnen schieten. Ook raakte ik nog de lat. Uiteraard ben ik blij met mijn hattrick, maar we hadden hier de dubbele cijfers kunnen halen.'

De aanvallende rol waarin Schuurman er drie maakte past naar eigen zeggen wel bij zijn spel. Scoren is hem immers wel toevertrouwd. Afgelopen seizoen maakte hij er nog vier in de beloftencompetitie tegen Sparta Rotterdam (6-1) en op het EK Onder-17 in 2014 was het drie keer raak tegen Malta (5-2). 'Als een van de vooruit geschoven middenvelders kan ik veel voor het doel en dus in scoringspositie komen, daar ligt mijn kracht', aldus Schuurman, die nog wacht op zijn officiële debuut voor Feyenoord.

Behalve Schuurman kwamen ook Mitchell Te Vrede (drie keer), Wessel Dammers en Elvis Manu tot scoren. Aanwinst Dirk Kuijt zag het allemaal vanaf de tribune gebeuren. Ook Karim El Ahmadi, Jordy Clasie en Kenneth Vermeer bleven aan de kant, net als Sven van Beek, Jean-Paul Boëtius en Miquel Nelom. Zondag wacht in Oostenrijk ook nog de Duitse tweedeklasser Fortuna Düsseldorf, waar Mike van Duinen sinds kort onder contract staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.