Eerste EK-deelname sinds 1972 lonkt voor Hongarije

Reacties

Hongarije heeft goede papieren om als beste nummer drie van de negen groepen naar het EK te mogen. Alleen de Turken kunnen het land nog met een miraculeus scenario voorbij.

Eerste EK-deelname sinds 1972 lonkt voor Hongarije

In de poule van Nederland (Groep A) kan Turkije nog als beste nummer drie eindigen, maar daarvoor moet dan wel alles meezitten voor de Turken. Niet alleen moeten ze zelf IJsland verslaan, daarnaast moet Kazachstan in Letland winnen. Kazachstan draagt bij een zege namelijk de laatste plaats over aan Letland en op die manier kan Turkije zijn twee remises (1-1) tegen de Letten namelijk wegstrepen en eindigt het na die verrekening op zestien punten.

Een Kazachse zege zou statistisch gezien een mirakel zijn, want Kazachstan heeft al ruim zes jaar geen uitzege meer geboekt in een competitieve interland. Andorra was ook niet bepaald een aansprekende tegenstander destijds. Verliest Letland niet, dan kan Hongarije zich opmaken voor de eerste EK-deelname snds 1972. Toen eindigde het tijdens de eindronde in België als laatste van de vier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.