Eenvoudige zege van Eagles, Fortuna verrast Cambuur

Go Ahead Eagles won in eigen huis kinderlijk eenvoudig van het laaggeklasseerde Excelsior, terwijl SC Cambuur de kans onbenut liet om zich in de topvijf van de Jupiler League te nestelen.

Eenvoudige zege van Eagles, Fortuna verrast Cambuur

Go Ahead Eagles - Excelsior 4-1Go Ahead Eagles heeft maandagavond eenvoudig gewonnen van Excelsior. In eigen huis had de ploeg van trainer Erik ten Hag geen kind aan de zwak spelende Rotterdammers. Uitblinker aan de zijde van de Eagles was spelmaker Quincy Promes (foto).

De creatieve middenvelder was niet te stoppen door de Kralingers en nam voor de rust twee treffers voor zijn rekening. De club uit Deventer liep na de onderbreking eenvoudig uit. Doelpuntenmakers namens Go Ahead Eagles waren Cas Peters en Marnix Kolder.

Excelsior, dat doelman Jordy Deckers mocht danken dat de nederlaag niet nog hoger uitviel, deed nog wel iets tegen. Centrale verdediger Sander Fischer tekende namens de bezoekers de 3-1 aan. Het elftal van trainer Leon Vlemmings leed alweer zijn veertiende nederlaag van dit seizoen en bezet mede daardoor plaats zestien in de Jupiler League, terwijl Go Ahead Eagles op de zevende plaats bivakkeert.

Fortuna Sittard - SC Cambuur 1-0SC Cambuur heeft tegen Fortuna Sittard dure punten laten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen in Jupiler League. Voor Fortuna pakte de nipte winstpartij wel goed uit. De Limburgers stijgen door de nipte overwinning naar de achtste plaats.

In de Trendwork Arena besliste Ramon Voorn na ruim een uur de wedstrijd door de enige treffer aan te tekenen. Cambuur, dat nog twee wedstrijden minder speelde dan de nummers vier en vijf (Helmond Sport, vier punten meer en De Graafschap, een punt meer), bezet na de nederlaag plaats zes in de Jupiler League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen