Cambuur kiest ervaren Lodeweges als nieuwe trainer

Dwight Lodeweges vervolgt zijn trainersloopbaan bij SC Cambuur. De 55-jarige Canadees tekent een tweejarig contract bij de subtopper in de Jupiler League.

Cambuur kiest ervaren Lodeweges als nieuwe trainer

De oud-trainer van onder meer Go Ahead Eagles, FC Groningen en PSV volgt Alfons Arts op die na dit seizoen vertrekt. Naast Lodeweges tekende ook assistent-trainer Jan Bruin een nieuw tweejarig contract.

Lodeweges zal naast de functie van trainer ook verantwoordelijk worden voor het technisch beleid. Algemeen directeur Gerald van den Belt spreekt van een belangrijke stap voor de Leeuwarders.

'We hebben met Henk de Jong, Jan Bruin en Sandor van der Heide een goede technische staf. Dwight kan met zijn voetbalervaring als senior met deze mannen aan de slag. Wij hebben Dwight benaderd omdat hij alles vanuit een voetbalvisie benadert. De laatste jaren waren we vooral gericht op de resultaten en nu wordt het tijd om te investeren in het voetballende gedeelte.'

'Op die manier hopen we de laatste stap te kunnen zetten richting een mogelijk kampioenschap. Dwight is een trainer met veel ervaring en een dikke huid, iets wat in Leeuwarden niet onbelangrijk is. We hebben vertrouwen in een mooie seizoen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen