Eenmalig international roemt Spaanse 'sfeer en structuur'

Reacties

De WK-wedstrijd van vrijdag tussen Nederland en Spanje wordt voor Bojan Krkic een bijzondere. De aanvaller speelde afgelopen seizoen voor Ajax, en was daarmee één van de twee Spanjaarden in de Eredivisie.

Eenmalig international roemt Spaanse 'sfeer en structuur'

Overigens was zijn inbreng in de Nederlandse competitie wel wat groter dan die van zijn 20-jarige landgenoot Fernando Quesada, die namens FC Utrecht tot slechts 104 speelminuten kwam. Bojan (23) zal vrijdag veel voormalig ploeggenoten in actie zien.

De aanvaller met Servische roots speelde zelf namelijk één interland voor Spanje, voetbalde bij Barcelona met spelers als Xavi, Andrés Iniesta en Gerard Piqué en trof bij Ajax afgelopen seizoen Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman. Hij zal de kraker dan ook met bovengemiddelde interesse volgen.

Sfeer en structuur
Niet verrassend is dat hij Spanje ziet als favoriet tegen Oranje. 'Hun geheim is dat er een geweldige sfeer heerst', weet Bojan op de site van de KNVB te melden. 'Daarnaast komen er telkens nieuwe spelers bij die allemaal op dezelfde manier denken, op dezelfde manier voetballen. Een goed gestructureerd elftal. Als je dan gaat winnen, of het nu gewone wedstrijden of titels zijn, dan groeit het vertrouwen.'

Toch heeft hij, zoals het hoort, lovende woorden over voor Nederland. 'Ik weet niet precies wie er gaan spelen, maar het is een jonge ploeg, aangevuld met grote, ervaren spelers als Arjen Robben en Wesley Sneijder. Een goede ploeg om rekening mee te houden. Een voorspelling? Dan denk ik toch een gelijkspel of een overwinning voor Spanje', besluit Bojan.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.