Sneijder geeft voorbeeld op weg naar Salvador

Reacties

Zonder blessures hebben de spelers van het Nederlands elftal dinsdagavond in het Estadio da Gavea de laatste training afgewerkt. Opvallend was de scherpte bij Wesley Sneijder.

Sneijder geeft voorbeeld op weg naar Salvador

Het was de laatste sessie van Oranje voordat de ploeg woensdagochtend richting Salvador vliegt, waar vrijdag de eerste groepswedstrijd van het WK tegen Spanje op het programma staat.

De training, die werd gevolgd door onder anderen Ruud van Nistelrooy en Everton-manager Roberto Martinez, bestond uit een uitgebreide warming-up, een pass– en trap-oefening en een aanvallende sjabloon.

Opvallend was de scherpte bij Sneijder. De middenvelder van Galatasaray onderstreepte zijn fitheid en vorm door de ene na de andere bal achter doelman Jasper Cillessen te knallen.

Sneijder zit goed in zijn vel. Hij staat aan de vooravond van een mijlpaal: tegen Spanje speelt hij zijn honderdste interland. 'Iets om trots op te zijn', zegt de regisseur van Oranje, die vol vertrouwen is voor de ontmoeting met de regerend Europees –en wereldkampioen. 'Spanje heeft een hele goede ploeg, maar wij zullen er ook klaar voor zijn.'

Sneijder geldt in Rio de Janeiro als de meest populaire international. De Brazilianen zijn niet vergeten dat hij met twee goals verantwoordelijk was voor de uitschakeling van de Seleçao, vier jaar geleden in de kwartfinale tijdens het WK in Zuid-Afrika. Gisteren nog sloeg de gekste toe toen Sneijder zich even liet zien op het strand van Ipanema. Oranjes nummer 10 werd bedolven onder de fans en dook snel het spelershotel in.

'Leuk dat ze me nog kennen, maar dit ging een beetje te ver', aldus Sneijder die zelf zegt klaar te zijn voor weer een hoofdrol. 'Ik voel me goed, ben fit en in vorm. Ik wil belangrijk zijn voor Oranje.'

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.