Spanje - Nederland in Italiaanse handen

Reacties

De FIFA heeft Nicola Rizzoli aangewezen voor het eerste duel van Nederland op het WK. Oranje boekte wisselende resultaten onder de Italiaanse arbiter.

Spanje - Nederland in Italiaanse handen

Voor Rizzoli wordt het duel vrijdag met Spanje de vierde keer dat hij een wedstrijd van Nederland leidt. De eerste ontmoeting dateert van 17 oktober 2007, toen de Italiaanse arbiter het EK-kwalificatieduel met Slovenië (2-0 winst) leidde.

Bijna twee jaar later (12 augustus 2009) was Rizzoli de scheidsrechter van Oranje in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland (2-2). De laatste keer was Rizzoli arbiter bij een wedstrijd met een nederlaag voor Oranje. Op het EK twee jaar geleden verloor Oranje tegen Portugal met 1-2, het laatste optreden van dat toernooi.

Rizzoli maakte op datzelfde toernooi voor het eerst kennis met de Spaanse ploeg, dat in de kwartfinale onder de Italiaanse leiding met 2-0 won van Frankrijk.

De FIFA heeft daarnaast Yuichi Nishimura aangewezen voor het openingsduel Brazilië – Kroatië. Met het fluitsignaal van de 43-jarige Japanner, die vier jaar geleden onder andere Nederland – Brazilië floot, wordt het WK donderdag geopend.  

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.