Dzeko verlengt contract bij Manchester City tot 2018

Reacties

Eden Dzeko heeft zijn contract bij Manchester City verlengd. De Bosnische spits blijft nu tot medio 2018 aan de club verbonden. Zijn verbintenis liep aanvankelijk door tot de zomer van 2015.

Dzeko verlengt contract bij Manchester City tot 2018

De 28-jarige aanvaller kwam in de winter van 2011 over van VfL Wolfsburg, waar hij in 111 competitiewedstrijden tot 66 doelpunten kwam.

In het seizoen 2008/09 zette hij de kroon op zijn beste jaar tot dan toe. Als onderdeel van het spitsenduo Dzeko-Grafite had hij met zijn 26 goals (waar Grafite er 28 scoorde) een groot aandeel in het kampioenschap van de Duitsers.

Ook in Engeland behield de spits zijn neusje voor de goal. Voor City was hij in 108 duels in de Premier League 46 trefzeker. In de seizoenen 2011/12 en 2013/2014 werd hij ook met Manchester City kampioen. The Citizens was er dan ook veel aan gelegen om zijn contract te verlengen, zoals Sergio Agüero, Aleksandar Kolarov, Vincent Kompany, Samir Nasri en David Silva onlangs ook al deden.

'Ik heb het hier enorm naar mijn zin, Manchester City voelt als een tweede huis. Het was dan ook een makkelijke beslissing om mezelf voor langere tijd aan de club te verbinden', laat Dzeko in een reactie weten. 'Ik voel me hier op mijn plek en ken mijn teamgenoten en de club erg goed. Ik heb het gevoel dat ik hier nóg beter kan worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.