Dybala poetst met juweel en strafschop blunder Buffon weg

Juventus heeft zaterdagavond tegen Udinese de vierde overwinning op rij geboekt. Spits Paulo Dybala leidde zijn ploeg naar een 2-1 zege nadat doelman Gianluigi Buffon in de fout was gegaan.

Udinese was vaak slordig, maar voetbalde wel aardig mee met de koploper van de Serie A. Juventus kreeg de kansen, maar spitsen Dybala en Mario Mandzukic schoten respectievelijk naast en over. Aan de andere kant maakte middenvelder Jakub Jankto dankbaar gebruik van een mislukte pass van Patrice Evra. De twintigjarige Tsjech waagde een schot op doel en doordat de bal onder het lichaam van Buffon door vloog, kwamen de gasten uit Udine op voorsprong. Het betekende voor Buffon weer een pijnlijke misser. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje zat de routinier mis bij de treffer van Vitolo.

Dybala maakte de achterstand uiteindelijk eigenhandig goed. Vlak voor rust krulde de Argentijn een vrije trap op prachtige wijze in de rechterhoek, buiten het bereik van doelman Orestis Karnezis. In het begin van de tweede helft zorgde Dybala voor de voorsprong van Juventus. Na een overtreding van Rodrigo De Paul op Alex Sandro leidde Dybala sluitpost Karnezis vanaf elf meter de verkeerde hoek in: 2-1.

Trainer Massimiliano Allegri hoopte daarna dat de score nog werd uitgebreid. Hij bracht Gonzalo Higuaín in, maar de score bleef op 2-1 staan. Udinese kwam er op spaarzame momenten uit met een counter.

Door de zege versterkt Juventus de leiderspositie in de Serie A. Eerder op de zaterdag boekte AS Roma een belangrijke 1-3 overwinning bij Napoli, dat daardoor de tweede plaats kwijtraakte aan de Romeinse club. Juventus vergroot daardoor de voorsprong op Napoli tot zeven punten. AS Roma heeft vijf punten minder dan De Oude Dame.