Ontketende Dzeko maakt korte metten met Napoli

Reacties

AS Roma heeft Napoli een gevoelige tik uitgedeeld. Op bezoek in Stadio San Paolo wonnen de Romeinen met 1-3, dankzij een hoofdrol voor Edin Dzeko.

Ontketende Dzeko maakt korte metten met Napoli

Dzeko was in Napels namelijk twee keer trefzeker en staat daardoor nu al op zeven doelpunten, slechts één goal minder dan zijn productie over het hele vorige seizoen. De Bosniër rekent daarmee in een rap tempo af met het predicaat van miskoop dat hij na de afgelopen jaargang kreeg opgespeld.

Zijn eerste doelpunt maakte Dzeko vlak voor rust, toen hij op aangeven van Mohamed Salah afrondde. Negen minuten na de pauze kopte hij na een vrije trap van Alessandro Florenzi de 0-2 binnen. In de 58ste minuut kwam Napoli via een kopgoal van Kalidou Koulibaly terug in de wedstrijd.

De Napolitanen joegen daarna een dik halfuur vol overgave op de gelijkmaker en verdienden die misschien ook wel, maar vlak voor tijd kreeg kreeg de thuisclub het deksel op de neus. Salah prikte na een counter via de binnenkant van de paal de 1-3 binnen en kreeg daarmee de beloning voor een sterk optreden.

Napoli lijdt daardoor zijn tweede competitienederlaag op rij, want voor de interlandbreak ging de ploeg van Maurizio Sarri al onderuit bij Atalanta Bergamo. Daardoor heeft Napoli nu al zeven verliespunten meer dan koploper Juventus. Bovendien raakt de club de tweede plaats kwijt aan Roma, dat twee punten meer heeft en waar Kevin Strootman vanwege rugklachten ontbrak.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.