Stroef startend Juventus flitst na rust langs Empoli

Juventus kende zondagmiddag geen problemen met het dapper verdedigende Empoli. De koploper van de Serie A kwam stroef op gang, maar was na rust binnen vijf minuten klaar met de laagvlieger: 0-3.

Dat Juventus vanaf minuut één zou domineren, was geen verrassing. Empoli groef zich direct in en mocht ruim een uur hopen op een stunt. Toen Paulo Dybala de score opende, was de wedstrijd al snel gespeeld. Gonzalo Higuaín zorgde binnen vijf minuten voor de 0-2 en de 0-3.

De Oude Dame had al veel eerder op voorsprong kunnen komen. Juan Cuadrado en Dybala vuurden in de eerste helft op goal, maar doelman Lukasz Skorupski bleek een sta-in-de-weg. Later schoot Higuaín de bal snoeihard tegen de lat.

Na 57 minuten leek Juventus op simpele wijze op voorsprong te komen. Higuaín tikte binnen, maar aangever Cuadrado stond buitenspel toen hij de bal ontving. Vijf minuten later kwam Juventus dan eindelijk op 0-1. Op aangeven van Alex Sandro knalde Dybala de bal in het dak van het doel.

Het bleek de bevrijding voor Juventus. Empoli was nog niet bekomen van de eerste tegentreffer toen de bal er al weer in lag. Higuaín kreeg alle ruimte van de verdedigers. Zijn uithaal op de rand van het strafschopgebied liet Skorupski kansloos: 0-2. Een minuut later kon de doelman de bal weer uit het net halen. Higuaín strafte knullig balverlies van verdediger Marco Zambelli af: 0-3.

Juventus komt door de zege op achttien punten in de Serie A. De koploper verloor alleen op bezoek bij het Internazionale van Frank de Boer.