Winnend Juventus verlaat Sicilië met gemengde gevoelens

Reacties

Juventus heeft op bezoek bij Palermo een moeizame zege geboekt (0-1), die niet kan verbloemen dat de landskampioen zijn draai nog niet gevonden heeft.

Winnend Juventus verlaat Sicilië met gemengde gevoelens

Omdat tegenover het vertrek van Paul Pogba naar Manchester United de komst van Dani Alves, Miralem Pjanic en Gonzalo Higuaín stond, was de algemene opinie dat Juventus er afgelopen zomer eerder sterker dan zwakker op was geworden. Voorlopig heeft De Oude Dame moeite die aanname te bevestigen.

Op bezoek in Palermo speelde Juventus een zeer matige partij, die dankzij een eigen doelpunt van Edoardo Goldaniga toch in een zege resulteerde. De thuisclub kreeg daarmee misschien wat te weinig, want de ploeg van Pep Guardiola-adept Roberto De Zerbi imponeerde bij vlagen met verzorgd spel aan de bal en hoge druk zonder bal. Het resulteerde ook in een aantal halve kansen, maar Palermo liet na deze te benutten.

Daardoor rukt Juventus op naar de eerste plaats van de Serie A, met vijftien punten uit zes duels. Het stroperige spel en met name de problemen op het middenveld, waar Pjanic behoorlijke moeite heeft zijn draai te vinden en de diepgang van Pogba wordt gemist, zullen trainer Massimiliano Allegri echter veel zorgen baren. Palermo, waar Juve-huurling Ouasim Bouy niet in actie kwam, staat zestiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.