Duur puntenverlies Valencia door blunder Diego Alves

Valencia lijkt de derde plaats in de Primera División uit zijn hoofd te kunnen zetten. Op bezoek bij Rayo Vallecano kwam de ploeg van trainer Nuno niet verder dan een gelijkspel (1-1).

Diego Alves was voor een groot deel verantwoordelijk voor het puntenverlies van Los Che, want in de negentiende minuut ging de doelman gruwelijk in de fout bij een schot van Adri Embarba. De Braziliaan liet de bal door zijn vingers glippen: 1-0. Dani Parejo zorgde in de 66ste minuut voor de gelijkmaker, maar verder kwamen de bezoekers niet.

Valencia komt door het gelijkspel op 69 punten uit 34 wedstrijden, waarmee het de vierde plaats bezet in Spanje. Nummer drie Atlético Madrid heeft echter - met nog vier duels voor de boeg - zes punten voorsprong. Sevilla heeft ook 69 punten en lijkt met Valencia uit te maken wie eindigt als vierde en zich daarmee plaatst voor de Champions League-voorronde.