Real Madrid te sterk voor Almería, Ødegaard blijft op de bank

Real Madrid heeft het gat naar koploper Barcelona weer verkleind tot twee punten. In eigen huis boekte De Koninklijke een moeiteloze overwinning op degradatiekandidaat Almería: 3-0.

Door de zege heeft Real Madrid met nog vier wedstrijden te spelen 82 punten. Barcelona bezit er 84. Van beide giganten heeft Real op papier het lastigste programma, want De Koninklijke moet nog uit naar Sevilla en thuis tegen Valencia. Barcelona heeft nog maar een topper op het programma staan: Atlético Madrid-uit.

Real moest het zonder zijn geblesseerde sterren Gareth Bale, Karim Benzema en Luka Modric stellen. Dat trainer Carlo Ancelotti ook zonder hen nog voldoende individuele kwaliteit in zijn elftal heeft bleek in de 44ste minuut, toen James Rodríguez (op de foto met Cristiano Ronaldo) de score opende met een prachtig schot van achttien meter.

Honderd
Dat was het honderdste competitiedoelpunt van de Madrilenen dit seizoen. Het is alweer het zesde seizoen op rij dat Real Madrid de grens van honderd competitiedoelpunten doorbreekt. Het 101ste doelpunt van Real kwam op naam van Almería-verdediger Mauro Dos Santos, die in de 49ste minuut de 2-0 achter zijn eigen doelman gleed.

Alvaro Arbeloa bepaalde de eindstand vijf minuten voor tijd op 3-0. Hij tikte van dichtbij binnen na een lage voorzet van Javier Hernández. Martin Ødegaard, het zestienjarige wonderkind van Real, zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie, maar bleef op de bank. Bij een invalbeurt had hij zich de jongste speler aller tijden van Real Madrid mogen noemen.