Duplan: 'Het voelt alsof ik weer thuiskom'

Reacties

Het thuisduel van FC Utrecht met Heracles Almelo van zondag zal deels in het teken staan van de rentree van Edouard Duplan voor eigen publiek. De Fransman zette zaterdag zijn rentree in de hoofdmacht van de Domstedelingen al luister bij door met een goal bij te dragen aan de 5-1 zege bij NAC Breda.

Duplan: 'Het voelt alsof ik weer thuiskom'

De van een zware knieblessure teruggekeerde Duplan legt uit waarom juist de rentree in eigen stadion belangrijk voor hem is. 'Met het publiek heb ik een speciale band. Tijdens de vorige thuiswedstrijd, tegen SC Cambuur, waren de omstandigheden er niet naar dat ik al kon invallen', vertelt hij op de clubwebsite.

'Nu hoop ik wél te spelen', vervolgt Duplan. 'Naar dat moment heb ik tien maanden uitgekeken. Al die maanden als we een wedstrijd speelden, moest ik vanuit de tribune toekijken. Je wilt niet weten hoe moeilijk dat is. Ik heb dan zo veel spanning in mijn lijf. Dat ik nu weer op het veld mag staan, geeft mij heel veel vreugde. Ik heb me al die maanden vastgehouden aan dat ene moment. Aan die terugkeer in Stadion Galgenwaard. Nu is het zover. Het voelt alsof ik weer thuiskom.'

Voor Utrecht is het duel met Heracles belangrijk. De ploeg van Robby Alflen kan met een zege echt gaan aanhaken bij de top. Het verschil tussen nummer drie Feyenoord, dat nog wel een duel tegoed heeft, en nummer tien FC Utrecht bedraagt maar vier punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.