Duivels dilemma Allegri op weg naar de Scudetto

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa laat elke speelronde zijn licht schijnen op het Italiaanse voetbal. Dit keer over Juventus, dat voor de 32ste keer in de clubhistorie kampioen kan worden. Als De Oude Dame zaterdagavond gelijkspeelt of wint op bezoek bij Sampdoria (aftrap 18.00 uur) is de vierde opeenvolgende titel een feit.

Duivels dilemma Allegri op weg naar de Scudetto

Een simpele klus wordt het duel bepaald niet. Eerder dit seizoen lukte het Juventus namelijk niet om thuis te winnen van de club uit Genua (1-1). Sampdoria heeft de punten bovendien zelf ook keihard nodig in de strijd om plaatsing voor de Europa League. De club van trainer Sinisa Mihajlovic staat ondanks een dramatische reeks nog vijfde, maar voelt de hete adem van stadgenoot Genoa, Fiorentina, Torino en Internazionale in de nek.

Daarnaast hebben de Turijners de afgelopen weken grote problemen in uitwedstrijden in de Serie A. De afgelopen twee (2-1 tegen Torino en 1-0 tegen Parma) gingen zelfs allebei verloren. Het vormdipje kan niet los gezien worden van de Europese verplichtingen van Juventus, dat zich via twee loodzware duels met AS Monaco (1-0 en 0-0) voor de halve finale van de Champions League plaatste. Daarin is Real Madrid op dinsdag (thuis) en 13 mei (uit) de opponent.

Worden Carlos Tévez en Andrea Pirlo kampioen in korte broek, trainingspak of clubkostuum?
Worden Carlos Tévez en Andrea Pirlo kampioen in korte broek, trainingspak of clubkostuum?

Met het oog op de thuiswedstrijd tegen Real Madrid, is het nog maar de vraag of we vanavond het beste van Juventus zullen zien. Het is niet ondenkbaar dat trainer Massimiliano Allegri bepalende spelers als Andrea Pirlo, Carlos Tévez en Claudio Marchisio rust geeft met het oog op de clash met De Koninklijke, helemaal omdat Juve afgelopen woensdag (3-2 tegen Fiorentina) ook al in actie kwam.

Als Allegri zijn grote spelers op de bank of zelfs tribune houdt, weet hij zeker dat ze dinsdag tegen Real Madrid topfit zullen zijn. Aan de andere kant is het not done om met een B-team voor de dag te komen tijdens een kampioenswedstrijd. Bovendien loopt hij op die manier een groter risico op een nederlaag, wat zou betekenen dat zijn elftal de 32ste Scudetto veilig moet zien te stellen tussen de krakers met Real Madrid door.

Het is bepaald geen scenario waar Allegri op zit te wachten. Hij staat kortom voor een duivels dilemma.

Programma
Sassuolo 02-05
18:00
Palermo
Sampdoria 02-05
20:45
Juventus
AS Roma 03-05
12:30
Genoa
Fiorentina 03-05
15:00
Cesena
Internazionale 03-05
15:00
Chievo
Atalanta Bergamo 03-05
15:00
Lazio
Cagliari 03-05
15:00
Parma
Hellas Verona 03-05
15:00
Udinese
Napoli 03-05
20:45
AC Milan
Torino 05-05
18:30
Empoli
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.