Duitsland via strafschoppen naar halve finale

Duitsland heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finale van het WK voor vrouwen. In Montreal moest Frankrijk er na penalty's aan geloven (1-1).

In de eerste helft was Frankrijk de bovenliggende partij. Maar de ploeg van trainer Philippe Bergeroo verzuimde het overwicht uit te drukken in de score. Onder anderen Louisa Necib liet twee mooie kansen liggen, maar zij revancheerde zich na een uur.

De aanvallende middenvelder, die ook vanwege haar Algerijnse afkomst de vrouwelijke Zidane wordt genoemd, tekende in de 64ste minuut met een van richting veranderd schot voor de openingstreffer. Maar in de slotfase ging het mis voor Frankrijk.

Aanvaller Amel Majri kreeg de bal in het eigen strafschopgebied ongelukkig tegen haar linker arm. Topscorer Celia Sasic benutte de penalty en hielp Duitsland zo aan verlengingen. Daarin kon geen van beide ploegen het verschil maken, zodat vanaf elf meter een beslissing moest vallen.

In de noodzakelijke reeks had zowel Duitsland als Frankrijk minder moeite te scoren. De eerste negen strafschoppen werden benut, voordat Claire Lavogez als nummer vijf van Frankrijk haar inzet gestopt zag worden door de Duitse goalie Nadine Angerer.

In de halve finale treft Duitsland woensdag de winnaar van de ontmoeting tussen China en de Verenigde Staten.